Barbara Dallosová Správy Komunálne voľby

Získala si viac než 1000 Kremničanov: Najúspešnejšia poslankyňa Iveta Ceferová (53)

Iveta Ceferová získala dva razy toľko hlasov, než niektorí primátorskí kandidáti. Prinášame vám jej reakciu na volebný výsledok.

Ilustračný obrázok k článku Získala si viac než 1000 Kremničanov: Najúspešnejšia poslankyňa Iveta Ceferová (53)
Zdroj: archív I. Ceferová

Ako vyplýva z výsledkov komunálnych volieb, najčastejšou voľbou Kremničanov bola v hlasovaní poslankyňa Iveta Ceferová. So ziskom 1218 platných hlasov nechala ostatných zvolených poslancov ďaleko za sebou. Ako priznáva poslankyňa, ktorá týmto obhájila svoj post, výsledok ju príjemne prekvapil.

,,Ďakujem všetkým Kremničanom za prejavenú podporu a dôveru v komunálnych voľbách. Nebudem klamať, výsledok volieb ma veľmi potešil, nakoľko on je vizitkou mojej práce. Moja práca pre mesto bola ocenená a zároveň som dostala možnosť v nej pokračovať. Ďalšie štyri roky volebného obdobia sú pre mňa veľkou výzvou a zaväzujú ma k tomu, aby som svojich voličov nesklamala. Chcem sa poďakovať všetkým, ktorí mi pomohli pri realizácii projektových zámerov. Teším sa na spoluprácu s novými aj staronovými poslancami a verím, že o štyri roky sa nebudem musieť za svoju prácu hanbiť," uviedla pre Žiar24 Ceferová.

Druhým poslancom s najvyšším počtom hlasov je podľa Štatistického úradu Slovenskej republiky (ŠÚ SR) Marián Vojtko, ktorý dostal celkom 909 hlasov. Len o jeden hlas menej, 908, získal Dušan Privalinec, ktorý uzatvára trojicu najvolenejších poslancov v Kremnici.

Hoci poslanci a primátori sa volia osobitne, zaujímavé je aj porovnanie výsledku Ivety Ceferovej s primátorskými kandidátmi. Poslankyňa získala viac než dvakrát toľko hlasov, než neúspešní primátorskí kandidáti. Kandidát na primátora Martin Novodomec dostal vo voľbách 556 hlasov, Jaroslav Slašťan získal od Kremničanov 409 hlasov.

Primátorský mandát v historickom mestečku obhájil Alexander Ferenčík (1244 hlasov). Volebná účasť v Kremnici bola podľa ŠÚ SR 52,99 %.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM