Tlačové správy

Žiarsky TUBAPACK inovuje vo veľkom: Milióny do ľudí i technológií!

Od roku 2006 vlastníci investovali do firmy TUBAPACK 16,5 milióna eur, čo je na spoločnosť s 250 zamestnancami úctyhodné číslo. A to vraj ešte nie je koniec.

Ilustračný obrázok k článku Žiarsky TUBAPACK inovuje vo veľkom: Milióny do ľudí i technológií!
Zdroj: Tubapack a.s.

Výrobca túb zo Žiaru nad Hronom, spoločnosť TUBAPACK je dynamicky rozvíjajúcou sa firmou, ktorá sa neustále mení k lepšiemu. Počas dvanástich rokov, odkedy je vo vlastníctve konzorcia ŽHS, prešli transformáciou výrobné či administratívne priestory, výrobné technológie, podmienky pre zamestnancov, dizajn či vnútrofiremná kultúra.

Najväčší balík na technológie

Neustále inovácie a investície do spoločnosti sú podľa generálneho riaditeľa, Richarda Pittnera základnými piliermi stabilnej a úspešnej firmy. „TUBAPACK nie je krátkodobá investícia, ktorá má niekomu prinášať zisk a neskôr ju presťahuje inde. My sme spoločnosť s konkrétnymi vlastníkmi. Žijeme a pôsobíme v našom regióne a táto spoločnosť má byť našim dieťaťom aj o desiatky rokov. Preto do nej investujeme a venujeme jej úspešnému fungovaniu celú pozornosť.“

Od roku 2006 vlastníci investovali do firmy 16,5 milióna eur, čo je na spoločnosť s 250 zamestnancami úctyhodné číslo. Najviac zdrojov pohltili nové technológie. Dve linky na výrobu hliníkových túb stáli okolo 8 miliónov eur, digitálna tlačiareň na potlač laminátovej fólie 1,5 milióna.

Spoločnosť značne investovala aj do výrobných priestorov. Haly dostali novú fasádu, zrealizoval sa projekt znižovania energetickej náročnosti budov a vznikli nové priestory na tzv. čistú výrobu laminátových túb.

Veľké investície aj do zamestnancov

„Nezabudli sme ani na zamestnancov a ich pracovné podmienky,“ rekapituluje R. Pittner. ,,Prostredie pre nich dlhodobo vylepšujeme a dnes je už na vysokej úrovni. Investovali sme 211 tisíc eur do klimatizácie hál, aby sme znížili teplotu pracovného priestoru, všetky šatne a sociálne zariadenia sme zmodernizovali, vytvorili dennú miestnosť pre zamestnancov, či nové pracovisko pre majstrov. Našim cieľom je neustále zlepšovať podmienky, v ktorých naši ľudia pracujú.“

Veľká investícia smerovala aj do environmentálnej oblasti. Ekologická spaľovňa lakov stála TUBAPACK síce 700 tisíc eur, no znamenala splnenie požiadaviek výroby v súlade s dodržiavaním ochrany životného prostredia.

„Za 12 rokov sme TUBAPACK zmenili od základov. Napriek tomu, že sme s vývojom našej spoločnosti spokojní, nechceme zastať. Aj naďalej budeme inovovať, zlepšovať procesy výroby a skvalitňovať prostredie a podmienky pre našich zamestnancov. To je naša filozofia, aj naša vízia do budúcnosti,“ uzatvára generálny riaditeľ TUBAPACKu, Richard Pittner.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Tubapack a.s.
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM