Barbara Dallosová Rôzne Správy

Žiarsky Sitňan s novým KLIPOM: Mihne sa v ňom obecný poslanec aj sexi sestrička

Novinka z dielne žiarskych hudobníkov je vlastne zhudobnenou cestou z krčmy. Pobaví text aj klip. Pozrite si ho medzi prvými.

Zdroj: YouTube.com

Nový klip z dielne žiarskych hudobníkov vznikol ešte v lete, svetlo sveta ale uzrel až teraz. Kapela Sitňan, aktuálne fungujúca v zložení Vlado Gagus Gajdoš (spev), Rišo Paczelt a Peto Bombač Bombala (gitary) Palo Chorky Prekopp äbasa) Marek Reggi Regina (bicie) ho natáčala k songu Podľa zvyku.

Zhudobnený návrat z krčmy

Téma prehýrených nocí nie je žiarskym muzikantom cudzia a v jej duchu sa nesie a táto novinka. ,,Pesničku zložil náš basák Chorky, ktorý zhudobnil návraty domov z pubov počas víkendu," vysvetľuje spevák Vlado. Na otázku, či sú u nich stále žúrky na dennom poriadku, odpovedá s úsmevom:

,,Každý koncert považujeme za vyhodenie si z kopýtka. Avšak rozdiel vidím v tom, že dnes nám záleží na precízne odohratom koncerte, čo sa nám nie vždy v mladosti darilo."

Sympaťák a krásna sestrička

Klip vznikal na festivale Punkáči deťom pri Trenčíne, ktorý už sitňanovci ako účinkujúci dôverne poznajú. ,,Vždy tam postretáme mnoho známych fans, ale aj spriaznene kapely," hovorí Vlado.

Hoci väčšia časť klipu je zasadená vo festivalovom prostredí, odysea hlavného hrdinu sa začína ešte v Žiari. Prvé scény z klipu pochádzajú zo žiarskej pivárne, následne mladík stopne dodávku s kapelníkmi a ide sa. Ako vysvetľujú muzikanti, aktérov vyberali z radov kamarátov.

,,Hlavnou postavičkou bol kamarát – poslanec z dedinky, z ktorej pochádza náš gitarista Peťo. Potrebovali sme do klipu pekného bacuľatého chlapa, čo my v kapele nespĺňame. Majči sa tejto role zhostil na výbornú (úsmev). Hlavnej ženskej role sa zhostila najkrajšia sestrička z Rooseveltovej nemocnice v Bystrici," ozrejmuje Vlado o obsadení klipu, ktorý točil Roman Koka.

Najbližšie odohrá Sitňan koncert na charitatívnej akcii v Žiari (26.1.), na nový hudobný počin si ale ešte chvíľu počkáme. Ako vysvetľuje Vlado, v súčasnosti je trendom nahrať jednu skladbu s klipom a zavesiť ju na sociálne siete. ,,Touto cestou sa vyberáme aj my. Nesnažíme sa už nahrávať cely album s 10 až 12 skladbami, čo je časovo aj finančne náročné. Mame nahratú ešte jednu pieseň, ktorú by sme chceli prezentovať v lete," uzatvára.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM