Barbara Dallosová Správy Samospráva

Žiarski poslanci rozdeľovali peniaze: Aj na kamery na Kortíne

Na júnovom rokovaní žiarskych poslancov sa rozhodovalo aj o rozdeľovaní financií. Čítajte, kam a koľko peňazí poputuje.

Ilustračný obrázok k článku Žiarski poslanci rozdeľovali peniaze: Aj na kamery na Kortíne
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Návrh na tretiu zmenu rozpočtu mesta Žiar nad Hronom pre rok 2018 bol jedným z bodov zasadnutia Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Žiari nad Hronom (25.6. 2018).

Technické nezdvihli platby už roky

Poslanci MsZ v rámci bodu odhlasovali v podprograme Mestský úrad zvýšenie výdavkov v sume 1 500 eur na mimoriadny členský príspevok pre Občianske združenie Žiarska kotlina. Ďalej v kategórii bežných výdavkov vyčlenili v podprograme Verejná zeleň zvýšenie výdavkov z dôvodu zvýšenia platby za kosenie o 66 000 eur.

,,Technické služby, ktoré obhospodarujú verejnú zeleň, od roku 2007 nemenili sadzby a výšky platieb za ošetrenie tejto zelene. Mesto teda zakročilo, aby sme nesanovali a nedostávali sa do straty," ozrejmil na zasadnutí hlavný ekonóm mesta Martin Majerník.

Peniaze aj na kamery

Z kapitálových výdavkov odsúhlasilo zastupiteľsvo v programe Mestská polícia technické zabezpečenie pre mestský kamerový systém v sume 12 000 eur. Ako priblížil Majerník, táto suma sa delí na dve časti.

,,Prvou položkou je 7 000 eur na technické zabezpečenie hardvéru, ktorý je na Mestskom úrade (MsÚ) a ktorý spracúva príjem z kamier. Druhou položkou je 5000 na nové kamerové systémy samotné. Ide o kamery, ktoré by mali byť umiestnené v novovybudovanom mestskom sade a v časti Kortína," konkretizoval Majerník.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM