Barbara Dallosová Šport

Žiarski basketbalisti potili krv: Víťazstvo aj bez piatich zranených hráčov

Žiarski muži majú za sebou náročný výjazd na východe. Priniesli si jasné víťazstvo, ale aj bolestivú prehru. Zranení hráči mužstvu chýbajú ako soľ.

Ilustračný obrázok k článku Žiarski basketbalisti potili krv: Víťazstvo aj bez piatich zranených hráčov
Zdroj: BK MŠK Žiar n. Hronom

V sobotu (8.10.) sa Žiačania postavili na palubovku súpera. Po dlhej ceste na východ Slovenska ich čakal protivník z Prešova posilnený o hráčov Košíc Petra Kišša a Petra Lechmana a tiež domáceho hráča so skúsenosťami z mládežníckych reprezentácii, Hrabčáka.

Od Prešovčanov dostali nakladačku

,,Naši chlapci sa ich zo začiatku nezľakli a prvú štvrtinu sme odohrali vyrovnanú partiu zo silným súperom. Potom však prišla veľmi zlá druhá štvrtina z našej strany a súper nám po našich stratách lopty a nepresných zakončeniach spod koša dával ľahké koše z rýchlych protiútokov. V tomto čase sme hrali zle a individualisticky a tak sme polčas prehrali o 30 bodov, čo bolo podľa mňa pre nás veľmi bolestivé a nebolo to odrazom hry v prvom polčase," hodnotí tréner Karol Kučera.

Ako pokračoval tréner, aj druhý polčas začali Žiarčania nekoncentrovane. Po chvíli sa však demotivovaní hráči spamätali a bojovnosť šla hore rýchlym tempom. Výsledok už ale nezvrátili.

Zranení hráči chýbajú

,,Za bojovnosť a nasadenie v druhom polčase patrí mojim hráčom poďakovanie. Opäť sa ukázalo, že keď hráme disciplinovaný a organizovaný basketbal, tak máme šancu na úspech," skonštatoval po zápase tréner s tým, že tímu chýbalo až šesť zranených hráčov.

,,Silno čakáme na ich uzdravenie, aby sme sa mohli tréningovým procesom vrátiť na víťaznú vlnu," dodal Kučera.

  • PU Akademik Prešov – MŠK BK Žiar nad Hronom 91 : 60 (26:18, 33:12, 20:17, 12:13)
  • Body: Maroš Vrtík23b., Daniel Javúrek 14b., Vladimír Kašša 11b., Lukáš Tkáč 9b., Jozef Oravec 3b.,

Nedeľa priniesla dôvod na radosť

Nasledujúci deň (11.10.) priniesol žiarskemu mužstvu prvé víťazstvo v novej sezóne. Po trpkej prehre zo soboty nastúpili Žiačania na zápas v Kežmarku, znovu v zostave s chýbajúcimi piatimi hráčmi, ale už posilnení o dvoch hráčov z extraligy.

Posila bolo na výkone našich hneď cítiť. Ako hovorí tréner Karol Kučera, prvú tretinu sme síce súperovi nechali priveľa priestoru, rozhodujúce minúty ale prišli až potom.

,,Po výbornej obrannej hre, keď naši hráči skvele plnili pokyny z lavičky, sme dokázali otočiť priebeh zápasu. Donútili sme súpera dostať sa do ťažkých streleckých situácii a po úspešnom obrannom doskoku sme dosahovali ľahké koše z rýchleho protiútoku a presilových situácii, ktoré sme úspešne premieňali. Druhú štvrtinu sme vyhrali 32:12 a do druhého polčasu sme nastúpili s 15 bodovým náskokom. Aj druhú časť zápasu sme začali dobrou obrannou hrou a náš náskok narástol postupne až na 25 bodov a potom, aj keď sme sa miestami nevyhli strate koncentrácie a malým chybám v rozohrávke, sme už rozumnou hrou dotiahli zápas do prvého toho sezónneho víťazstva, ktoré sme veľmi potrebovali," neskrýval spokojnosť tréner.

  • BK MŠK Kežmarok – MŠK BK Žiar nad Hronom 68 : 84 (22:17, 12:322, 12:19, 22:16)
  • Body: Maroš Vrtík 24b., Maroš Minárik 21., Róbert Rozim 17b., Daniel Javúrek 11b., Vladimír Kašša 6b., Lukáš Tkáč 4b., Jozef Oravec 1b.,

Pre zmenu na domácej palubovke

Bilancia jedného víťazstva a jednej prehry slúži Žiarčanom ku cti. Cez víkend sa veľa nacestovali a zdraví hráči museli zabojovať aj za maródov.

,,Dúfam, že si č najskôr doliečime všetky zranenia a potom sa môžeme zodpovedne pripravovať na domáci víkend 22.10.2016 a 23.10. 2016, keď na svojej palubovke privítame družstvá Karlovka Bratislava “B“ a Slávia Trnava," pozýva na záver Kučera.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM