Barbara Dallosová Rôzne Správy

Žiarske námestie v čase: 5 fotiek, ktoré akoby ani neboli z jedného miesta

Pamätáte si ešte časy, keď cez miesto, kde sa dnes húpeme v sieti v oddychovom pavilóne, viedla cesta? Pozrite, ako čas hýbal s naším centrom.

Ilustračný obrázok k článku Žiarske námestie v čase: 5 fotiek, ktoré akoby ani neboli z jedného miesta
5
Galéria
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Námestie Matice slovenskej s neprehliadnu­teľnou administratívnou budovou, ktorej medzi miestnymi prischol názov Biely dom, je azda najznámejšou panorámou mesta. Biely dom stráži námestie už desaťročia, inak sa ale zmenilo takmer všetko.

Dnes je námestie pešou zónou, skôr narodení si ešte pamätajú časy, keď sa cezeň veselo premávali hranaté škodovky. Výraznými prvkami námestia boli tiež súsošie pred budovou pošty a pôvodná fontána. Socha s hutníckou tematikou dnes stojí pred technickou strednou školou, po starej fontáne už ani stopy.

Najvýraznejšou zmenou nášho centra v uplynulých rokoch bola rozsiahla revitalizácia v roku 2011. Pribudla nová dlažba, brodisko, chodníky, osvetlenie, lavičky, stojany na bicykle, trávniky, herné prvky pre deti, zeleň, zavlažovací systém a polyfunkčný objekt, v ktorom sídlia prevádzky obchodov a reštaurácií. Poslednou novinkou na našom námestí bolo vybudovanie dizajnového pavilónu. Oddychová stavba vyrástla v centre Žiaru minulé leto.

Pozrite si na niekoľkých záberoch v našej fotogalérii, ako s našim námestím hýbal čas.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM