Správy

Žiarska nemocnica otvorila NOVÉ pracovisko: Fungovať bude NEPRETRŽITE, FOTO

Služby bude môcť poskytovať nielen nemocnici a poliklinike v Žiari nad Hronom, ale tiež ambulanciám v okrese a celej spádovej oblasti.

Ilustračný obrázok k článku Žiarska nemocnica otvorila NOVÉ pracovisko: Fungovať bude NEPRETRŽITE, FOTO
8
Galéria
Zdroj: AGEL SK

Nemocnica v Žiari nad Hronom rozšírila poskytovanie zdravotnej starostlivosti o pracovisko spoločných vyšetrovacích a liečebných zložiek v odbore klinická biochémia. Laboratórne služby bude pre zariadenia nemocničnej a ambulantnej starostlivosti poskytovať v nepretržitej prevádzke. TASR o tom informovala Jarmila Ševčíková zo skupiny Agel SSC, pod ktorú žiarska nemocnica patrí.

Veľký prínos

„Otvorenie pracoviska v odbore klinická biochémia je veľkým prínosom v poskytovaní odborných služieb pre lôžkové oddelenia a ambulancie nemocnice v Žiari nad Hronom a Banskej Štiavnici,“ uviedol riaditeľ nemocnice Žiar nad Hronom a Banská Štiavnica Ivan Mokrý.

Klinická biochémia vykonáva bežné a špeciálne biochemické, imunologické a toxikologické vyšetrenia biologických materiálov a funkčných testov. Zaoberá sa aj konzultačnou a poradenskou činnosťou pri interpretácii vyšetrení.

Nonstop v prevádzke

Pracovisko v žiarskej nemocnici bude fungovať 24 hodín denne sedem dní v týždni. Služby bude môcť poskytovať nielen nemocnici a poliklinike v Žiari nad Hronom, ale tiež ambulanciám v okrese a celej spádovej oblasti.

„Dúfam, že sa nám v blízkej budúcnosti podarí zriadiť aj odberové miesto pre samoplatcov, aby boli naše služby ešte dostupnejšie pre všetkých záujemcov,“ dodala riaditeľka odboru laboratórií Agellab Elena Gaboňová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
V OBRAZOCH: Žiarska nemocnica otvorila nové pracovisko
8
Galéria
Zdroj: AGEL SK
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM