Barbara Dallosová Správy

Žiarska nemocnica je pripravená: Zóna pre pacientov s podozrením na koronavírus

Nemocnica pridáva ďalšie opatrenie súvisiace so šíriacim sa vírusom. Vyhradený priestor na prízemí je špeciálny označený a má vlastný vchod.

Ilustračný obrázok k článku Žiarska nemocnica je pripravená: Zóna pre pacientov s podozrením na koronavírus
Zdroj: Svet zdravia

Pre pacientov s podozrením na koronavírus Nemocnica Svet zdravia Žiar nad Hronom zriadila samostatný vyhradený priestor. Ten sa nachádza na prízemí nemocnice v bloku C, v priestoroch doterajšej hematologickej ambulancie. Informovala o tom hovorkyňa siete nemocníc Jana Fedáková.

Pracovisko je vizuálne označené a pre bezpečnosť darcov aj personálu sú odberové priestory transfúziologického pracoviska oddelené a majú samostatný vchod.

,,Verejnosť môže do budovy žiarskej nemocnice vstupovať len s rúškom, či inou ochranou časti tváre, napríklad šatkou, ktorá zakrýva ústa a nos. Pri vstupe do nemocnice sú pacienti upozornení na potrebu dezinfekcie rúk. Zároveň pri vstupe zdravotnícky personál verejnosti bezkontaktne meria telesnú teplotu a vyhodnocuje ďalšie príznaky (napríklad kašeľ, cestovateľskú anamnézu, kontakt s infikovanou osobou), na základe čoho pacientom povolia alebo nepovolia vstup do nemocnice," ozrejmuje nastavenie bezpečnosti Fedáková.

Naďalej platí, že nemocnica poskytuje momentálne len neodkladnú zdravotnú starostlivosť, a teda vyšetruje len akútnych pacientov. Všetky plánované vyšetrenia a zákroky boli zrušené. Pozastavené sú tiež kontrolné vyšetrenia v jednotlivých ambulanciách.

Nenechajte si ujsť viac noviniek zo Žiaru a okolia a sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte Facebook Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM