Barbara Dallosová Kultúra

Žiarčania, zapisujte si do kalendárov: 10 parádnych akcií, na ktorých by ste nemali chýbať

Nepreseďte chladné jesenné večery doma. V Žiari a okolí sa chystajú podujatia, ktoré by rozhodne nemali ujsť vašej pozornosti. Vybrali sme rovnú desiatku z nich.

Ilustračný obrázok k článku Žiarčania, zapisujte si do kalendárov: 10 parádnych akcií, na ktorých by ste nemali chýbať
Zdroj: Dnes24.sk

Dni sa rýchlo skracujú, slniečko sa nám skrýva za obzor už podvečer a o pár dní začneme odpočítavať posledný jesenný mesiac. Aj počas chladných a tmavých poobedí sa ale dajú zbierať zážitky. V Žiari či Kremnici nebude v novembri o kultúru núdza. Pozrite sa už teraz, čo, kde a kedy…

SkratFŠtrku

4. novembra o 19:00 hod., MsKC U Shakespeara Žiar nad Hronom

Legendárna žiarska skupina SkratFŠtrku po rokoch hlási návrat na hudobnú scénu. Combackový koncert veselej formácie, ktorej hudba je plná zvratov, zákrut, slepých improvizačných uličiek a zvukových vitráží a koláží, si vychutnáme na malej scéne MsKC, teda U Shakespeara. Koncert je, ako i ďalšie novembrové produkcie U Shakespeara, zadarmo.

U2 revival SK

6.novembra o 21:00 hod., Kino Akropola Kremnica

Revival svetoznámej kapely v kremnickej Akropole. U2 revival SK vystupujú od roku 2013. Tomu predchádzali prípravy, výber repertoáru a koncipovania pódiovej aparatúry. Nenechajte si ujsť dôsledne pripravený covermusic zážitok!

Ivo Víťazka

14. novembra o 19:00 hod., MsKC U Shakespeara Žiar nad Hronom

Ivo Víťazka s priateľmi a unplugged koncertom, ktorý zaujme poslucháča a diváka každého veku, Príjemná a pohodová atmosféra sprevádzaná starými aj novými populárnymi skladbami ale aj Ivovou vlastnou tvorbou je zárukou oddychového a príjemne stráveného večera.

Zápisník vesmírneho spravodajcu

29.novembra o 17:00 hod., Krajská hvezdáreň a planetárium Maximiliána Hella Žiar nad Hronom

Prednáška pri príležitosti Medzinárodného roku svetla. Vesmírny spravodajca prezradí podrobné informácie o každom kozmickom telese, ako aj o samotnom vesmíre. Kto je týmto spravodajcom a aké informácie ukrýva jeho zápisník, odhalí prednáška doc. RNDr. Rudolfa Gálisa, PhD. z Prírodovedeckej fakulty Univerzity P. J. Šafárika v Košiciach.

Drišľak

20.novembra o 19:00 hod., Kino Akropola Kremnica

Folkovo-folklórno-humoristicko-recesná skupina mieri do Kremnice. Ich nenapodobiteľnú šou si priaznivci drišľakovcov vychutnajú v Kine Akropola.

Čaj o piatej s Andreou Coddington

24. novembra o 17:00 hod., MsKC U Shakespeara Žiar nad Hronom

Vyštudovaná novinárka a autorka známych titulov ako Mal to byť pekný život, Židovka, Cudzia krv, Predohra, Milovanie ale aj životopisu Jozefa Bednárika či románu inšpirovaného rovnomenným seriálom Divoké kone. To je Andrea Coddington, s ktorej si chlipnete čaju o piatej, ako obvykle, pod moderátorskou taktovkou Kristíny Falťanovej.

Maurícius

26.novembra o 19:00 hod., Krajská hvezdáreň a planetárium Maximiliána Hella Žiar nad Hronom

Premiéra cestopisno-relaxačného pásma o nádhernom ostrove v Indickom oceáne, ktorý je nielen najhustejšie obývanou krajinou Afriky, ale aj prekvapivo rozvinutou krajinou, kde v harmónii vedľa seba žijú ľudia rôzneho pôvodu i náboženstiev. Zoznámte sa s jeho históriou a umením, objavte pre seba jeho krásy. Možno nájdete odpoveď, prečo práve tento kút sveta býva často považovaný za raj na Zemi…

Banda Americano

26. novembra o 19:00 hod., MsKC U Shakespeara Žiar nad Hronom

Štyria rokmi overení a dokonale zohratí kapelníci, ktorých repertoár je inšpirovaný hudobnými štýlmi „Ameriky 50. rokov“. Banda Americano má za sebou desiatky vystúpení na rôznych podujatiach, festivaloch, eventoch a stala sa súčasťou slovenskej klubovej scény. Špeciálnym hosťom novembrového koncertu bude speváčka Ivka Kováčová.

Snow film fest

28.novembra o 16:30 hod., Kino Akropola Kremnica

Celovečerné pásmo špičkových filmov o extrémnom lyžovaní, zimnom lezení, snowboardingu, snow-kitingu a ďalších zimných radovánkach s názvom Snow Film Fest. V kremnickej kinosále si užijete nespočetné množstvo dychvyrážajúcich zimných panorám, no i skutočné dokumentárne pozadie.

Kysucký prameň

29.novembra o 16:00 hod., Divadelná sála MsKC Žiar nad Hronom

Po úspešnom koncerte minulý rok a prísľube, že Kysucký prameň sa opäť vráti do Žiaru nad Hronom, kapela plní sľub a predstaví Žiarčanom svoj nový koncertný program, kde nebudú chýbať najväčšie hity ale ani novinky z 11. CD či piesne z najpredávanej­šieho albumu roka v TV Šlágr- Mariánske piesne. Celým programom sprevádza moderátor Erich Bučko.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM