Rôzne Správy

Žiarčania v sviatočnom čase ukázali veľké srdce: Peniaze tým, ktorí to najviac potrebujú

Pomoc matke s postihnutým dieťaťom v ťažkej životnej situácii i Prešovu po tragédii na Mukačevskej. Žiarčania stihli spraviť pred sviatkami sériu dobrých skutkov.

Ilustračný obrázok k článku Žiarčania v sviatočnom čase ukázali veľké srdce: Peniaze tým, ktorí to najviac potrebujú
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Matke so zdravotne postihnutým dieťaťom v ťažkej životnej situácii, ale aj obyvateľom z bytového domu na Mukačevskej ulici č. 7 v Prešove, pomôžu finančné prostriedky, ktoré Žiarčania v uplynulých dňoch vyzbierali počas viacerých charitatívnych podujatí.

V stredu (18. 12.) sa v centre mesta konala tradičná súťaž vo varení vianočnej kapustnice. Toto podujatie má podľa vedúceho kancelárie primátora Martina Baláža vždy charitatívny rozmer. ,,Tímy, ktoré sa zúčastnia súťaže, venujú výťažok z predaja kapustnice podľa vlastného uváženia na nejaký charitatívny účel. Tím primátora Žiaru nad Hronom vyzbieral v tomto roku 160 eur z predaja kapustnice a tento výťažok išiel konkrétnej matke, ktorá má dieťa so zdravotným postihnutím," poznamenal Baláž.

Vo štvrtok (19. 12.) sa v centre mesta predával charitatívny primátorský punč. ,,Výťažok z jeho predaja je 573 eur a tento rok poputuje občianskemu združeniu Mosty, ktoré pracuje s deťmi s telesným alebo mentálnym postihnutím," podotkol Baláž.

Do Prešova zase poputuje výťažok z vianočných trhov, ktoré sa v uplynulých dňoch konali na Základnej škole na Ulici M. R. Štefánika. Primátor Peter Antal informoval, že z predaja výrobkov a občerstvenia sa podarilo vyzbierať 3000 eur, ktoré škola poslala ako pomoc pre ľudí z bytového domu na Mukačevskej ulici v Prešove.

Nenechajte si ujsť viac noviniek zo Žiaru a okolia a sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM