Barbara Dallosová Basketbal

Žiarčania sa pochlapili: Síce ďalšia prehra, ale...

Žiarski basketbalisti sú uprostred náročnej sezóny. Z Košíc si víťazstvo neodniesli, tréner ale nehádže flintu do žita.

Ilustračný obrázok k článku Žiarčania sa pochlapili: Síce ďalšia prehra, ale...
Zdroj: BK MŠK Žiar n. Hronom

Muži zo žiarskeho BK MŠK vycestovali za súperom do metropoly východu. S Košičanmi sa v sobotu (18.11.) stretli na ich domácej pôde. Ako opisuje žiarsky tréner Karol Kučera, jeho zverenci začali zápas na košickej palubovke s dobrým nasadením a koncentráciou. Hoci aj v ďalšom priebehu odvádzali Žiarčania slušnú robotu, na víťazstvo to nestačilo.

,,Silný súper nám zo začiatku mierne odskočil, ale naši chlapci dobrou a hlavne rýchlou hrou v útoku dokázali zápas vyrovnať a držať so súperom krok. Chýbalo len málo, aby sme boli úspešní na konci prvého polčasu a išli sme do vedenia. V druhom dejstve sa však domáci dostali do streleckej pohody, premenili niekoľko otvorených streleckých pozícii a opäť nám mierne odskočili. My sme práve v tejto časti hracieho obdobia zahodili množstvo jasných striel z vymedzeného územia a o osude stretnutia bolo rozhodnuté," približuje priebeh zápasu Kučera no dodáva, že Žiarčania svojou hrou potvrdili nárast výkonnosti.

Žiarskych basketbalistov podľa slov trénera čakajú náročné domáce zápasy, najbližší v prvú decembrovú sobotu (2.12.). ,,Verím, že nás naši fanúšikovia prídu povzbudiť v čo najväčšom množstve, veď doma hostíme lídra našej súťaže, družstvo z Banskej Bystrice, ktoré ešte neokúsilo trpkosť prehry," pozýva na záver Kučera.

Výsledky

  • BK Košice „B“ – MŠK BK Žiar nad Hronom 92:79 (28:15, 18:26, 29:15, 17:23)
  • Body: Treml 34, Vrtík 18, Supuka 10, Obert 7, Oravec 7, Fábry 2, Šály 1, Hrali: Pavol
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM