Barbara Dallosová Správy

Žiarčan šéfom Slovenského olympijského výboru? Marián Majzlík ohlásil kandidatúru

O funkciu prezidenta Slovenského olympijského výboru (SOV) sa uchádza aj riaditeľ žiarskej základnej školy.

Ilustračný obrázok k článku Žiarčan šéfom Slovenského olympijského výboru? Marián Majzlík ohlásil kandidatúru
Zdroj: Dnes24.sk

Odštartoval proces podávania kandidatúr do orgánov Slovenského olympijského výboru (SOV). SOV o tom informuje na svojich oficiálnych webových stránkach.

V novembri tohto roka sa uskutočnia voľby členov výboru i prezidenta inštitúcie. Po 17 rokoch výkonu v tejto najvyššej funkcii končí František Chmelár, ktorý podľa webu SOV potvrdil, že už kandidovať nebude.

Medzi kandidátmi na prezidenta SOV sa objavil aj riaditeľ Základnej školy na Jilemnického ulici v Žiari nad Hronom Marián Majzlík (43). Riaditeľ školy so športovo orientovanými triedami je tiež predsedom Slovenskej asociácie športu na školách, členom Rady olympizmu, predsedom Mestského športového klubu v Žiari nad Hronom o.z. a Športového a vzdelávacieho strediska v Žiari nad Hronom.

Celé 79-členné plénum SOV (členstvo má 67 právnických a 12 fyzických osôb) v súčasnosti disponuje dovedna 111 hlasmi. To znamená, že v prípade stopercentnej účasti všetkých členov SOV a pri plnom počte platných hlasov by v prvom kole na zvolenie za prezidenta SOV, člena VV SOV, predsedu alebo člena dozornej rady či ombudsmana SOV bolo treba získať minimálne 56 hlasov, čo je nadpolovičná väčšina.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM