Barbara Dallosová Šport

Žiar má čerstvých majstrov Slovenska: Šimon, Urban a Radka zo seba dali všetko, FOTO

Hrdí môžeme na celý žiarsky klub, zvlášť ale na trojicu bojovníkov, ktorí sa z majstrovstiev republiky vrátili ovenčení zlatom.

Ilustračný obrázok k článku Žiar má čerstvých majstrov Slovenska: Šimon, Urban a Radka zo seba dali všetko, FOTO
21
Galéria
Zdroj: Karate Klub MŠK Žiar n. Hronom

Športovci žiarskeho karate klubu vyrazili zbierať medaily na Majstrovstvá Slovenskej republiky v karate detí a žiakov 2017 (14.5.) v Košiciach. Z metropoly východu sa Žiarčania vrátili s pekným klubovým výsledkom aj niekoľkými novopečenými majstrami a vicemajstrami krajiny.

Vyše 20 zástupcov žiarskeho klubu

V Košiciach sa stretli pretekári z 56 klubov zo Slovenska a Žiarčania sa, ako obvykle, v konkurencii nestratili. Ako informoval Miloš Vígľašský zo žiarskeho karate klubu, v súťaži jednotlivcov a družstiev kata, kumite a karate agility vo vekových kategóriách do 11 rokov hájilo žiarske farby 21 začínajúcich aj pokročilých karatistov, ktorí si svojimi výsledkami na postupových súťažiach získali možnosť zabojovať o majstrovské tituly (Beňo Urban, Biela Alexandra, Čela Ariana Nikoleta, Černáková Bibiana, Ďurian Šimon, Ďurianová Nikol, Frolová Helena a Viktória, Gahírová Ivana, Hudec Adam, Kalamárová Alexandra, Kortišová Karolína, Kršiaková Nikola, Kučerová Radoslava, Neuschl Roman, Preisser Luca, Sečkár Šimon, Šimko Jakub, Šipkovský Jozef, Sukup Gregor, Uhrík Maxim).

Trikrát zlato

Žiarčanom sa medailová žatva podarila. Najväčším úspechom bolo samozrejme zlato, a to hneď trojnásobné. V jednotlivcoch kata (starší žiaci pokročilí 10–11 rokov) ho vybojoval Šimon Sečkár, v kumite (mladší žiaci začiatočníci 8–9 rokov) Urban Beňo a tretí majstrovský titul si odniesla Radka Kučerová, taktiež v kumite (žiačky začiatočníčky 8–9 rokov).

Okrem zlata klub získal aj dva tituly vicemajstra Slovenska v jednotlivcoch. O tie sa postarali Jozef Šipikovský (kata chlapci 6–7 rokov začiatočníci) a Alexandra Kalmárová (kumite staršie žiačky pokročilé 10–11 rokov). Tretie miesto získali v kumite Maxim Uhrík (8–9 rokov začiatočníci), Alexandra Biela (10–11rokov pokročilé) a Ivana Gahírová (10–11 rokov pokročilé).

V súťaži družstiev naši karatisti vybojovali v kategórii kumite staršie žiačky 10–11 rokov (Ariana Nikoleta Čela, Ivana Gahírová, Alexandra Kalamárová a Ema Pápištová) druhé miesto a v kategórii kata chlapci 6–7 rokov (Roman Neuschl, Jakup Šimko a Jozef Šipkovský) sa umiestnili ako tretí. V kategórii kumite starší žiaci 10–11 rokov bol súčasťou družstva Shihanu Poprad Šimon Sečkár a spoločne získali titul vicemajstra v tejto kategórii.

Vďaka výsledkom, ktoré Žiarčania dosiahli na slovenskom šampionáte, sa náš klub umiestnil v celkovom hodnotení klubov na 9. mieste z 56 klubov Slovenska. Radosť neskrýval ani tréner, ktorý výjazd v Košiciach so zverencami absolvoval.

,,Chceme poďakovať sa všetkým našim pretekárom, trénerom, rodičom a všetkým, ktorí nás podporujú a ktorí nám držia palce, pretože dosiahnuté výsledky nášho karate klubu sú aj ich úspechom. Prezentujú nielen mestský športový klub, ale predovšetkým Mesto Žiar nad Hronom a v dobrom svetle ukazujú nás ľudí, ktorí tu žijeme a pracujeme. Ako sa hovorí v Japonsku, Dómo arigató gozaimasu, teda veľké ďakujem," dodal na záver Miloš Víglašský.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM