Martin Károly Rôzne

Ženu prepadli tri rómske deti

Neznámi páchatelia prepadli v pondelok 15. marca v skorých večerných hodinách staršiu ženu. Podľa jej slov to boli tri rómske deti, ktoré nemali viac ako desať rokov.

Začiatok tohto týždňa bol pre Žiarčanku Lýdiu mimoriadne nepríjemný. Bola len pár metrov od domu, v ktorom býva, keď sa okolo nej začali motať tri rómske deti. „Keď som prechádzala tmavým, neosvetleným podchodom medzi domami, dievča ku mne prudko priskočilo a začalo mi agresívne z ruky ťahať kabelku,“ netají pohoršenie Lýdia.

Čo však robili ostatné dve deti, žena presne nevie. „Myslím, že chlapci dávali pozor, či niekto nejde. Zbehlo sa to však veľmi rýchlo. Nestíhala som sa súčasne brániť aj dávať pozor na ostatných,“ trasúcim hlasom a so slzami v očiach pokračuje rozrušená Lýdia. Aj napriek tomu, že mala veľký strach, bránila sa zo všetkých síl. „Bola som na pošte zaplatiť šeky, takže v peňaženke som už síce veľkú hotovosť nemala, no aj tak som tomu dievčisku kabelku nemienila dať,“ hovorí Lýdia, ktorá sa snažila privolať pomoc krikom.

Na pomoc jej však nikto neprišiel. Či jej krik skutočne nikto nepočul, alebo len počuť nechcel, nie je známe, no isté je, že mladých páchateľov ním rozhodne vystrašila k úteku. Lup im teda nevyšiel, no Lýdii zostane na tento deň nepekná spomienka. „Takýto prípad sme v našom meste zatiaľ nezaznamenali. Skôr sú nám nahlasované prepadnutia, ktorých páchateľmi sú ľudia vo veku 18 až 25 rokov,“ vyjadril sa Ivan Šimič, príslušník Mestskej polície v Žiari nad Hronom. (JF)

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM