Správy

Zažijeme fašiangový SPRIEVOD aj VESELICU: V Žiari bude pripravený bohatý PROGRAM

Vo fašiangovom sprievodu nebudú chýbať choduliari v maskách, sedlač na koňoch, muzikanti či folkoristi,

Ilustračný obrázok k článku Zažijeme fašiangový SPRIEVOD aj VESELICU: V Žiari bude pripravený bohatý PROGRAM
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Obdobie hodovania a zábavy oslávia v Žiari nad Hronom fašiangovým sprievodom a veselicou. Bohatý fašiangový program chystá mesto v piatok 9. februára od 16.00 hod. Informovala o tom žiarska radnica.

Fašiangový sprievod, v ktorom nebudú chýbať choduliari v maskách, sedlač na koňoch, muzikanti či folkoristi, sa začne o 16.00 hod. pred mestským kultúrnym centrom (MsKC). „O 16.15 hod. sa zastavíme fašiangovať na Námestí Matice slovenskej, odkiaľ sa spoločne poberieme do Svätokrížskeho domu, kde nás budú o 17.00 hod. čakať mestskí gazdovia,“ avizuje samospráva.

Program bude od 18.00 hod. prebiehať aj v hlavnej sále MsKC. Hlavnou hviezdou fašiangovej veselice, súčasťou ktorej je aj pochovávanie basy, bude heligonkárka Vlasta Mudríková so skupinou, ktorá sa predstaví aj v úlohe moderátorky večera.

„Do tanca bude hrať skvelá hudobná skupina Forte sorte a zatancuje aj náš folklórny súbor Hron. Nebude chýbať ani spievanie s mužskou speváckou skupinou Sekera a ľudovou hudbou Majerovci,“ dodala radnica s tým, že tradičné pochovávanie basy sa uskutoční o 22.00 hod.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM