Tlačové správy

Závod v Novej Bani sa za 10 rokov dostal na európsku špičku. Viete, ktorý to je?

Tento rok oslavuje jediný slovenský výrobca minerálnych izolácií Knauf Insulation v Novej Bani 10. výročie svojej prevádzky pod značkou skupiny Knauf Group. Za toto obdobie bývalý podnik Izomat Nová Baňa zvýšil produkciu o pätinu a zmodernizoval svoje technológie a priestory na európsku úroveň.

Ilustračný obrázok k článku Závod v Novej Bani sa za 10 rokov dostal na európsku špičku. Viete, ktorý to je?
Zdroj: PR

Knauf Insulation je dnes jediným slovenským výrobcom minerálnych izolácií, vyrába však izolácie nielen pre slovenský trh, ale vyváža aj do okolitých krajín – do ČR, Poľska, Pobaltských krajín, Maďarska, Rakúska. Za posledných 10 rokov vzrástla produkcia závodu o 20 % a ambíciou je vyrábať 100 tisíc ton minerálnych izolácií ročne. Závod v Novej Bani priniesol na trh nové výrobky s vylepšenými parametrami a potvrdil svoju pozíciu lídra na slovenskom trhu. „Požiadavky zákazníkov sa za posledných 10 rokov veľmi zmenili. Aby sme uspeli na súčasnom trhu, nestačí „len“ vyrábať kvalitné produkty. Treba zabezpečiť aj servis akým je dodanie tovaru „just-in-time,“ taktiež napr. poradenstvo už v projektovej báze pri ale aj po predaji,“ vysvetľuje Marián Tkáč, riaditeľ závodu v Novej Bani.

Po roku 2010 závod vydal investoval do projektov s cieľom zvýšenia výkonu liniek a optimalizácie technologických procesov. Po roku 2012 závod inštaloval nové plnoautomatizované baliace linky, linku na striekanie povrchového nástreku na izolácie a vybudoval nové priestranné sklady. „Balenie a skladovanie sú pre naše produkty veľmi dôležité. Stavebný sektor má sezónny charakter a preto je potrebné na potreby trhu citlivo reagovať v štruktúre a množstve skladových zásob. Navyše musíme byť pripravení na nečakané požiadavky a rýchlo na ne reagovať,“ dodáva Marián Tkáč. Vďaka významnej obnove jednej z liniek a zdokonaleniu procesov technológií sme boli schopní dosiahnuť zvýšený objem výroby. Výkonnosť liniek za 10 rokov stúpla z troch ton za hodinu na približne 7 ton za hodinu. Všetky investície do závodu si za posledných 5 –6 rokov vyžadovali náklady v desiatkach miliónov eur. Pritom každoročne investujeme milióny eur aj do „malých“ projektov, ktoré nie sú veľmi viditeľné, ako napr. opravy komína či rekonštrukcie priestorov pre výrobných technikov.

Rok 2015 bol pre Knauf Insulation v Novej Bani veľmi úspešný. Získal v rámci skupiny významné ocenenie „Energy award“ pre najlepší závod v skupine Knauf Insulation v riadení energií a energetickom povedomí. „V oblasti energetickej efektívnosti sme za posledných 5 rokov spravili veľký progres s priamym dopadom na okolité životné prostredie a samozrejme aj na ekonomiku závodu. Patríme medzi špičku nielen v skupine závodov Knauf Insulation, ale aj v porovnaní s konkurenciou,“ zdôrazňuje Marián Tkáč.

Závod v Novej Bani je dlhodobo významným zamestnávateľom v regióne. V súčasnosti zamestnáva 258 ľudí z okolia Novej Bane, ako aj priľahlých regiónov. „Naši zamestnanci tvoria pestrý mix z pohľadu vekových kategórií. Zamestnávame starších a skúsenejších, ale aj mladších flexibilných, ktorí u nás môže ďalej kariérne rásť. Keďže sme jediný výrobca na našom trhu odborníkov vo výrobe si potrebujeme vychovávať z našich radov,“ dopĺňa Marián Tkáč. Ako ďalej dodáva, pre svojich zamestnancov poskytujú počas roka rôzne benefity, vzdelávacie projekty, odborné i jazykové. Organizujú tiež firemné akcie pre rozvíjanie vzťahov – turistické výlety, súťaže či majstrovstvá vo varení guláša. Zameriavajú sa aj na podporu regionálnych komunít, každoročne podporujú združenia, školy, záujmové skupiny a športovcov v Novej Bani a okolitých obciach.

Viac informácií na: www.knaufinsulation.sk

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Knauf Insulation oslavuje 10 rokov
4
Galéria
Zdroj: PR
Zdroj: PR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM