Barbara Dallosová Správy

Vyčíňanie počasia v Žiari: Zo stojiska na sídlisku vietor odtrhol strechu

Veterná smršť páchala škody aj v našich končinách. Na žiarskom sídlisku vietor odtrhol strechu zo stojiska na smeti.

Ilustračný obrázok k článku Vyčíňanie počasia v Žiari: Zo stojiska na sídlisku vietor odtrhol strechu
Zdroj: TASR

Ako informovalo operačné banskobystrické Operačné stredisko Krajského riaditeľstva HaZZ, hasiči v nedeľu (29.10.) zasahovali na Hviezdoslavovej ulici v Žiari nad Hronom. Podľa správy štyria príslušníci s jedným hasičiským autom mierili na sídlisko, kde sa odtrhol prístrešok na stojisku na smetné koše a hrozilo poškodenie osobných áut.

Podľa informácií z Tlačovej agentúry Slovenskej republiky (TASR) silný vietor zamestnával hasičov takmer vo všetkých 13 okresoch Banskobystrického kraja. Do 19.00 h mali výjazdy vo Zvolene, v časti Pod Dráhami, kde bol naklonený strom nad hlavnou cestou a chodníkom. Na jednej zo zvolenských ulíc spadnutý strom zostal opretý o vchod panelového domu a vo Zvolenskej Slatine strom zahatal cestu. V Bienskej doline ich spadlo na cestu hneď niekoľko. V Banskej Bystrici priamo v centre mesta na Ulici Československej armády strom poškodil auto, v Nemeckej v Breznianskom okrese blokoval celú vozovku a cestu zahatal aj v Podhorí v Banskoštiavnickom okrese.

Silný vietor, ktorý v nedeľu vyčíňal na Slovensku, poškodil aj strechu na starom mlyne v Krupine a v Tomášovciach v okrese Lučenec zničil strechu na rodinnom dome. Popadané stromy potrápili hasičov v Lučenci, Tornali, Novej Bani, Detve, Krupine, vo Veľkom Krtíši a aj na Kordíkoch v Banskobystrickom okrese, kde spadnutý strom bránil v prejazde jedného jazdného pruhu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM