Rôzne Šport Správy

Vychytávka na žiarskom šampionáte: Sadnete na trenažér a ocitnete sa na Tour de France!

Ocitnite sa na chvíľu v koži profi cyklistu. Návštevník s najlepším časom na zaujímavej atrakcii získa národný dres Petra Sagana.

Ilustračný obrázok k článku Vychytávka na žiarskom šampionáte: Sadnete na trenažér a ocitnete sa na Tour de France!
Zdroj: TASR

Okrem cyklistického zápolenia sa Žiarčania a návštevníci mesta môžu počas nastávajúcich Majstrovstiev SR a ČR v cestnej cyklistike tešiť aj na sprievodný program. Ten pre nich organizátori pripravili v sobotu (24.6.) a nedeľu (25.6.).

Okrem hudobných vystúpení pripravili organizátori množstvo atrakcií pre deti, nafukovací hrad či divadielka. Zaujímavosťou bude cyklistický trenažér, na ktorom si budú môcť záujemcovia vyskúšať časť z horskej časovky Tour de France. Hovorca mesta Martin Baláž priblížil, že návštevník s najlepším časom získa národný dres Petra Sagana.

Súčasťou programu bude aj verejný charitatívny pretek. ,,Ktokoľvek, kto si bude chcieť vyskúšať majstrovský okruh, bude sa môcť v sobotu zúčastniť open pretekov, ktoré povedie ambasádor majstrovstiev Ján Svorada," dodal Baláž. Výťažok z dobrovoľného štartovného z týchto pretekov bude poskytnutý na rozvoj detského oddelenia žiarskej nemocnice.

Počas víkendu sa môžu návštevníci tešiť aj na viaceré hudobné vystúpenia. Predstavia sa domáce kapely, ale zabaví aj Hudba z Marsu či kapela Vidiek. Celý program sa bude odohrávať na Ulici SNP oproti Mestskému kultúrnemu centru.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM