Tlačové správy

Vlastný študijný program a garancia zamestnania: V Žiari nad Hronom vzniká výberový maturitný odbor Technické lýceum

Nový maturitný odbor Technické lýceum vzniklo na podnet firiem v združení InTech. Žiaci základných škôl môžu vďaka nemu pokračovať v štúdiu technických odborov ďalej aj na vysokej škole a neskôr nájsť uplatnenie vo firmách žiarskeho priemyselného parku.

Ilustračný obrázok k článku Vlastný študijný program a garancia zamestnania: V Žiari nad Hronom vzniká výberový maturitný odbor Technické lýceum
Zdroj: Dnes24.sk

Súkromná stredná odborná škola technická (SSOŠT) v Žiari nad Hronom prichádza s unikátnou ponukou pre všetkých deviatakov. Ako jediná škola svojho druhu v regióne otvára výberový odbor pre šikovných študentov, ktorým poskytne počas 4-ročného bezplatného štúdia individuálny prístup, ako aj možnosť pracovať s najmodernejšími technológiami priamo na škole.

Jednou z výhod štúdia Technického lýcea bude možnosť zostaviť si vlastný študijný program. Žiaci získajú všeobecné vzdelanie v kombinácii s odbornými technickými predmetmi, ktoré gymnázia neponúkajú.

Prvé dva ročníky budú pre všetkých žiakov spoločné. Žiaci v nich získajú veľmi dobré základy najmä z matematiky, fyziky, informatiky, cudzích jazykov, ale aj základov techniky, mechaniky, elektrotechniky, grafických systémov a programovania. Od 3. ročníka si každý žiak vyskladá svoj vlastný program so zameraním na strojárstvo alebo elektrotechniku, ktorý si doplní výberom zo širokej ponuky voliteľných predmetov.

Záujemcovia o štúdium si môžu podať prihlášky do 10. apríla 2016.

„Otvorením nového odboru chceme podchytiť najlepších žiakov základných škôl, podporiť ich kvalitným vzdelaním a skúsenosťami z praxe, pripraviť ich tak dobre na vysoké školy a neskôr ich aj zamestnať v našich spoločnostiach,“ hovorí Marcel Pecník, riaditeľ združenia InTech. Mladý človek, ktorý má nadanie a ambíciu pôsobiť v priemyselnom svete moderných technológií, tak dostane podporu silných firiem a zároveň garanciu budúceho zamestnania. Spoločnosti si tým vychovávajú budúcich špecialistov, ktorí sa s prácou vo firmách zoznámia už počas štúdia Technického lýcea a po štátniciach na univerzite sa budú môcť vrátiť do známeho prostredia. Firmy InTechu plánujú do konca roka prijať do zamestnania v rôznych profesiách spolu viac ako 150 nových pracovníkov.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM