Barbara Dallosová Samospráva

Vieme ako prví: Definitívne rozhodnutie Nora Nagya o kandidatúre za primátora!

Letné dni sú zrátané a jesenné komunálne voľby sú už naozaj blízko. Kandidatúra sa dlho očakávala aj od mestského poslanca Norberta Nagya, ten sa už definitívne rozhodol. Pozrite ako!

Ilustračný obrázok k článku Vieme ako prví: Definitívne rozhodnutie Nora Nagya o kandidatúre za primátora!
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Antal je istý

Zatiaľ čo susedná Kremnica pozná už niekoľko kandidátov na hlavu mesta, v Žiari je to zatiaľ skôr tajomné. Ako prvý oficiálne ohlásil kandidatúru súčasný primátor Peter Antal, ktorý je po predčasných voľbách vo svojej funkcii len niečo vyše roka. Ten tvrdí, že ho jeho práca baví a v dôvodoch prečo chce primátorovať aj naďalej má jasno, čítajte: Primátor Žiaru Peter Antal: 2 dôvody, prečo opäť kandidujem!

O ďalších kandidátoch na primátorské kreslo sa v našom meste zatiaľ len polemizuje. Kandidatúru zvažoval aj pedagóg, poslanec a člen Komisie pre šport a mládež Norbert Nagy. Vízie o budúcnosti mesta mal, s ohlásením kandidatúry bol však opatrný, čítajte TU.

Nagy sa rozhodol

Norbert Nagy zvažoval dlhšie, teraz už ale poznáme konečné rozhodnutie. ,,Vo voľbách do obecnej samosprávy 15.novembra som sa po dôkladnom zvažovaní, napriek výzvam priateľov, kolegov, známych, ale aj úplne neznámych ľudí, rozhodol na post primátora nekandidovať," vyjadril sa. Jedným z dôvodov prečo o funkciu prvého muža nezabojuje je podľa Nagya to, že chce zabrániť deleniu hlasov, ktoré by mohlo mestu ublížiť.

Hoci potenciálni kandidáti majú ešte nejaký čas na ohlásenie svojej kandidatúry, ten sa pomaly kráti a Žiar má jediného kandidáta. Súčasnému primátorovi Petrovi Antalovi teda zatiaľ nekonkuruje nikto.

Vyzerá to tak, že v našom meste je o kandidátov skôr núdza. Inak to ale vyzerá v neďalekej Kremnici. Kandidovať sa už rozhodli Marián Vojtko, Vladimír Hudec, Norbert Boldiš aj súčasný viceprimátor Igor Kríž. Prečítajte si ich dôvody.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM