Správy

Veľké zmeny v kremnickej poliklinike: Mesto na ne dostalo státisíce eur

Na obnovu budovy zdravotného strediska dostala kremnická samospráva dotáciu. Čítajte, čo všetko bude súčasťou rekonštrukcie.

Ilustračný obrázok k článku Veľké zmeny v kremnickej poliklinike: Mesto na ne dostalo státisíce eur
Zdroj: TASR

Budova zdravotného strediska, v ktorej v Kremnici sídlia viaceré ambulancie, sa dočká obnovy. Mesto uspelo vo výzve zameranej na budovanie centier integrovanej zdravotnej starostlivosti, a tak vďaka dotácii z Integrovaného regionálneho operačného programu preinvestuje samospráva pri obnove polikliniky viac ako 700 000 eur.

,,V našom prípade ideme obnoviť bývalú polikliniku, pričom primárne ide o zlepšenie podmienok poskytovania zdravotnej starostlivosti," priblížil primátor Kremnice Alexander Ferenčík.

Kremnica na projekt získala dotáciu vo výške 700 162 eur, 36 850 eur dá mesto na obnovu zariadenia z vlastného rozpočtu. Tieto prostriedky budú podľa Ferenčíka použité nielen na stavebné úpravy, ale aj materiálno-technické vybavenie, zdravotnícku techniku, IKT infraštruktúru či budovanie bezbariérových prístupov.

,,Čo sa týka stavebných úprav, tak ide o zlepšenie úžitkových vlastností existujúcich budov. To znamená výmenu okien, sociálnych zariadení či povrchov a podláh," podotkol s tým, že oprávnenými nákladmi sú napríklad aj vyšetrovacie lôžka, nábytok do čakární pacientov či rezervačný systém. Obnova zariadenia sa uskutoční podľa Ferenčíka pri jeho plnej prevádzke.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM