Barbara Dallosová Správy

Veľké zmeny na žiarskom sídlisku: Projekt na Pod vŕškoch dostal zelenú!

Na dvoroch medzi panelákmi sa podpísal zub času. Mesto vyrukovalo s dobrou správou, na projekt žiarskeho sídliska pritečú státisíce eur.

Ilustračný obrázok k článku Veľké zmeny na žiarskom sídlisku: Projekt na Pod vŕškoch dostal zelenú!
Zdroj: Dnes24.sk

Radnica sľubovala Žiarčanom celkom štyri oddychové zóny v meste. Prvý zmodernizovaný priestor medzi panelákmi vyrástol ešte na jeseň roku 2014 na sídlisku Hviezdoška, nasledovala oddychová zóna na Etape a tretím krokom bol letný pavilón na žiarskom námestí.

Štvrtý projekt má priniesť vynovenie sídlisku Pod vŕšky. Nepôjde však o oddychovú zónu ako takú. Ako ešte v minulom roku oznámilo mesto, na sídlisku chce z európskych peňazí zrevitalizovať priestory medzi panelákmi.

Projekt má mesto na stole už dlhšie, čakalo však na rozhodujúci krok, a to odklepnutie dotácie. Ako dnes na svojom oficiálnom facebookovom profile oznámil primátor Peter Antal, peniaze na vynovenie sídliska samospráva získala. ,,S radosťou oznamujem, že nám bola schválená dotácia 475 000 eur na revitalizáciu troch vnútroblokových priestorov na sídlisku Pod vŕšky. Celkové náklady budú 500 000 eur. Na sídlisku tak pribudnú ľuďom nové možnosti na športovanie, relax či hru detí. Práve takýmito oddychovými zónami zlepšujeme kvalitu života v našom meste," napísal primátor.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM