Barbara Dallosová Správy

Dobré správy pre mamičky s deťmi: Zničené žiarske ihriská budú minulosťou

Na drevených ihriskách v rôznych častiach mesta sa podpísal zub času. Dve z nich radnica opraví, obyvatelia jedného sídliska by mali dostať celkom nové.

Ilustračný obrázok k článku Dobré správy pre mamičky s deťmi: Zničené žiarske ihriská budú minulosťou
Zdroj: TASR

Na decembrovom (11.12.) zasadnutí mestského zastupiteľstva žiarski poslanci schvaľovali okrem iného aj viacročný rozpočet mesta na roky 2018 – 2020. Pri tomto bode rokovania primátor mesta Peter Antal priblížil niekoľko budúcoročných plánov. Ako prioritu primátor skloňoval rekonštrukciu zimného štadióna, reč bola ale aj o výsadbe zelene či vynovení detských ihrísk.

V rôznych častiach mesta už niekoľko rokov rodinám s deťmi slúžia ihriská v podobnom koncepte. Ako skonštatoval Antal, niektoré už nie sú v dobrom stave. Ako pre Žiar24 upresnil vedúci Kancelárie primátora mesta Martin Baláž, v budúcom roku sa mesto pustí do opravy dvoch ihrísk, ktoré Žiarčania poznajú pod názvami Mravček (centrum mesta) a Vetrík (Etapa).

,,Niektoré prvky na týchto ihriskách sa možno zachovajú, ale počítame s tým, že väčšina z nich bude odstránená a nahradná novými. Ide o produkty z dreva, pričom tie ihriská už majú zhruba desať rokov, takže mnohé z nich sú značne opotrebované," vysvetlil Baláž.

Rekonštrukciu by si podľa jeho slov zaslúžilo aj ihrisko Terezka na sídlisku Pod vŕšky, tu chce však mesto vybudovať novú detskú atrakciu v súvislosti s plánovanou revitalizáciou medziblokových priestorov.

,,Na Pod vŕškoch by to malo byť iné ihrisko, keďže celý projekt revitalizácie je samostatný koncept. Ak sa to podarí, chceme, aby to bolo moderné ihrisko, odlišné od tých ako sú Vetrík, Mravček a podobne. Cieľová skupina budú menšie deti, a teda nebude to športovisko, ale vyslovene detské ihrisko," upresnil Baláž.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM