Správy

V Žiari sa rozdeľovali peniaze: Koľko mesto vrazí do centra či do školskej telocvične?

Žiarski poslanci v druhej zmene rozpočtu odklepli peniaze na niekoľko projektov. Nazrite, kam všade majú putovať prostriedky.

Ilustračný obrázok k článku V Žiari sa rozdeľovali peniaze: Koľko mesto vrazí do centra či do školskej telocvične?
Zdroj: TASR

Finančné prostriedky na rekonštrukciu strechy telocvične Základnej školy na Ulici M. R. Štefánika, cesty na Ulici Štefana Moysesa či oslavy 100. výročia vzniku 1. Československej republiky odsúhlasili žiarski poslanci na štvrtkovom (26.4.) zasadnutí mestského zastupiteľstva v druhej zmene rozpočtu mesta na tento rok.

Telocvičňa bojuje s plesňou

Na rekonštrukciu strechy telocvične poslanci vyčlenili 40 000 eur. Podľa primátora Petra Antala je jej aktuálny stav taký, že nie je zateplená a preto sa v telocvični tvoria plesne. ,,Preto sme sa rozhodli, že strechu zateplíme a odstránime tento stav," podotkol Antal s tým, že s prácami chcú začať čo najskôr.

Na oslavy 100. výročia vzniku 1. Československej republiky plánuje mesto poskytnúť 10 000 eur. ,,Na oslavy chceme pozvať aj zástupcov z partnerského mesta Svitavy. Mal by to byť spoločný športovo-kultúrny program," naznačil primátor.

100 000 na zelené centrum

V druhej zmene rozpočtu mesta zvýšili poslanci rozpočet o 90 000 eur na rekonštrukciu cesty na Ulici Štefana Moysesa a parkoviska v tzv. Ú-čku a 100 000 eur na Projekt zazelenania Námestia Matice Slovenskej.

,,Toto zvýšenie rozpočtu je kryté či už príjmom z bežného rozpočtu a použitím rezervného fondu vo výške 220 000 eur," vysvetlil na zasadnutí hlavný ekonóm mesta Martin Majerník.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM