Barbara Dallosová Rôzne Správy

V centre Žiaru sa parilo z kotlov: Šášovská kapustnica zostáva tajomstvom, FOTO

Námestie ožilo súbojom vo varení vianočnej kapustnice. Prinášame atmosféru na fotkách...

Ilustračný obrázok k článku V centre Žiaru sa parilo z kotlov: Šášovská kapustnica zostáva tajomstvom, FOTO
11
Galéria
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Centrum Žiaru nad Hronom už tretí týždeň žije vo vianočnom duchu. Na námestí sa popíja punč, varené vínko a medovina, znejú koledy, stánkari ponúkajú cez okienka svoj tovar a trhy dopĺňa pódiový program.

Súčasťou programu je aj súťaž vo varení vianočnej kapustnice, ktorá bola predminulý rok akýmsi pokusom a pre veľký úspech sa pomaly stáva tradíciou. O dvanástej si súťažné tímy v centre rozložili kuchárske stanovištia a krátko po obede sa už z kotlíkov parilo. Uvoľnená atmosféra vládla okolo trhových stánkov s občerstvením, v priestoroch pavilónu, ale aj v samotných kulinárskych tímoch.

O najlepšiu žiarsku kapustnicu zabojovalo niekoľko družstiev, medzi nimi napríklad tím primátora mesta, mestských poslancov, žiarskeho gymnázia či Šášovčanov.

Tím zo šášovskej krčmy pútal pozornosť už z diaľky. Kuchárska zostava totiž varila v originálnych šášovských krojoch. Pravý šášovský bol okrem oblečenia i samotný recept, na ten by ste sa ale pýtali márne. ,,Je to šášovská kapustnica, recept je ale tajomstvo. To nemôžeme prezradiť. Iná je ale už na pohľad, taká smotanová," vysvetľoval ukazujúc na rozvoniavajúci kotlík šášovský šéfkuchár.

Žiarske vianočné trhy potrvajú ešte do štvrtka (22.12.). Posledným pódiovým programom bude dvojica Lolo a piškót na snehu.

Pozrite si fotky z atmosféry súťaže vo varení vianočnej kapustnice v našej fotogalérii.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM