Barbara Dallosová Tlačové správy

Učiť sa boli priamo u talianskych majstrov: Teraz vám exkluzívne špeciality naservírujú v reštaurácii Gaudeamus!

Spestrite si pracovný deň závanom juhu. Špeciality z originálnej talianskej gastronómie si teraz vychutnáte v reštaurácii Gaudeamus. Zamestnanci boli naberať skúsenosti až v ďalekej Umbrii. Kúsok Talianska, ktorý so sebou priniesli, môžete teraz ochutnať aj vy...

Ilustračný obrázok k článku Učiť sa boli priamo u talianskych majstrov: Teraz vám exkluzívne špeciality naservírujú v reštaurácii Gaudeamus!
Zdroj: Dnes24.sk

Pedagogickí zamestnanci Strednej odbornej školy obchodu a služieb, medzi Žiarčanmi známej aj ako hotelovka, boli spoznávať taliansku gastronómiu priamo v jej kolíske. Špeciality celosvetovo obľúbenej kuchyne vám pripravia tak, ako to robia samotní talianski majstri.

Odborné skúsenosti, výnimočné zážitky

To si zamestnanci hotelovky odniesli z Umbrie, regiónu uprostred Talianska. V rámci projektu ,,Spoznajme originalitu talianskej gastronómie“ strávili v krajine osem dní s bohatým programom. Na projekt škola získala nenávratný grant v rámci programu Erasmus+. Projekt je spolufinancovaný Európskou úniou.

,,Navštívili sme tamojšiu hotelovú akadémiu, cestovnú kanceláriu, osteriu Vecho Camino, kde sme sa aj aktívne zapojili do prípravy obedového menu. Zaujímavá bola tiež exkurzia v podniku zaoberajúcom sa spracovaním hľuzovky a veľmi inšpiratívne boli aj rodinné podniky – napríklad na výrobu olivového oleja,“ opisuje cenné skúsenosti z pobytu Miroslav Krajčov, riaditeľ školy.

Od polievky až po dezert

Unikátne pochúťky vám v priestoroch hotelovky v reštaurácii Gaudeamus budú servírovať počas celého novembra. Okrem bežného denného menu vás ich tu každý deň čaká hneď niekoľko. O obsluhu sa postarajú šikovní študenti školy. Tento týždeň potešíte svoje chuťové bunky týmito špecialitami:

  • Minestrone – 1,00 €
  • Pečené rolované bravčové plece s bylinkami s hráškom duseným na slanine (Porchetta ale erbe accmpagnata da piselli in umido con cipolla e pancetta) – 3,90 €
  • Lasagne s bravčovým ragú a syrovou omáčkou (Lasagne al forno) – 2,30 €
  • Ravioly so špenátom a syrom Ricota na smotanovo syrovej omáčke (Ravioli ripieni di ricotta e spinaci in salsa cremosa con gorgonzzola) – 2,20 €
  • Tiramisu – 1,20 €

Pozor! V reštaurácii Gaudeamus si pre vás už teraz chystajú ďalšie dobroty a od budúceho týždňa nájdete v menu úplne nové špeciality priamo zo srdca Talianska.

Denné menu reštaurácie Gaudeamus vždy nájdete aj na našej stránke v sekcii Menu.

Už sa vám zbiehajú slinky? Potešte zatiaľ svoje oči a pozrite si fotky v našej galérii.

Novembrová kuchyňa reštaurácie Gaudeamus inšpirovaná Talianskom
31
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM