Barbara Dallosová Správy Samospráva

Tri špeciálne zóny pre psíčkarov v Žiari: Prvá už rastie na jednom zo sídlisk

Dobrá správa pre žiarskych psíčkarov. V uliciach mesta Žiarčania svojim miláčikom voľnosť dopriať nemôžu, mesto sa ale rozhodlo vyjsť im v ústrety.

Ilustračný obrázok k článku Tri špeciálne zóny pre psíčkarov v Žiari: Prvá už rastie na jednom zo sídlisk
Zdroj: TASR

Voľný pohyb psa je podľa platného Všeobecne záväzného nariadenia (VZN) v Žiari nad Hronom zakázaný v 52 uliciach, a teda takmer v celom meste. Plôch, kde sa domáci miláčikovia môžu pohybovať bez vôdzky, je ako šafránu.

Žiarski psíčkari by plochy na voľný pohyb psov privítali a primátor Peter Antal ich zriadenie avizoval ešte minulú jeseň. Reč bola o plochách ohradených nízkym pletivom s možnosťou voľného výbehu a prípadne aj cvičebnými prvkami.

,,Vyplynulo to z požiadaviek majiteľov psov, ale priznám sa, že som to videl aj v zahraničí. Sú tam osadené lavičky a ide o bezpečné miesta, kde sa pohybujú len psy, a nestane sa, že by utiekli a niekomu ublížili," avizoval primátor na rokovaní žiarskych poslancov v októbri minulého roka.

Ako najnovšie Antal informoval na svojom oficiálnom konte na sociálnej sieti, prvý výbeh sa už začal realizovať, a to na sídlisku Etapa. ,,Začíname s prácami na oplotení prvého výbehu pre psov na Etape, na lúke za Sociálnou poisťovňou. Postupne plánujeme vybudovať v našom meste ďalšie dve podobné zóny – ešte pri Pumptracku na Hviezdoslavovej ul. a na sídlisku Pod vršky," uviedol primátor s tým, že výbeh na Hviezdoške by mal byť dvojzónový s veľkosťou 70 × 30 metrov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM