Barbara Dallosová Basketbal Šport

Toto Žiarčania potrebovali ako soľ: Vydýchli si hráči aj tréner

Muži z BK MŠK Žiar nad Hronom mali za sebou náročný kus sezóny. Zdá sa však, že karta sa konečne obrátila.

Ilustračný obrázok k článku Toto Žiarčania potrebovali ako soľ: Vydýchli si hráči aj tréner
Zdroj: BK MŠK Žiar n. Hronom

Výborný basketbal na oboch stranách a naše prvé víťazstvo. Tak hodnotí tréner žiarskych mužov Karol Kučera sobotný (27.10.) zápas so súperom z Nitry.

Nitranov privítali naši basketbalisti na domácej pôde, v žiarskej športovej hale. Na dobre známej palubovke sa Žiarčania zjavne cítili uvoľnene a sebavedomo a diváci si vychutnali kvalitné športové divadlo. Ako opisuje žiarsky tréner, od začiatku zápasu sa hral výborný a hlavne bojovný basketbal na oboch stranách. Hoci zo začiatku začiatku mali navrch hostia z Nitry, naši dokázalil tvrdou prácou v obrane dokázali ich malý náskok zlikvidovať.

,,Vychádzala nám najmä obrana zo zdvojovaním na perimetri s ktorej sme získali niekoľko lôpt a dosiahli ľahké koše po rýchlom protiútoku. Škoda krátkeho zaváhania na konci prvého polčasu, keď po chybách našej rozohrávky sme v závere dostali dva lacné koše a tak do šatne na polčasovú prestávku sme išli s päťbodovým mankom," opisuje súboj Kučera.

Na zlomové momenty nebol chudobný ani druhý polčas, keď hneď na začiatku súper opäť odskočil až na desať bodov. Žiarčania ale zaťali zuby a bojovným a koncentrovaným výkonom v útoku zápas vyrovnali.

,,Škoda zahodených nájazdov do koša v poslednej časti zápasu, nepremenili sme tri-štyri jasné strely z blízkej vzdialenosti a tak sme išli do prvého predĺženia v sezóne. To sme veľmi dobre zvládli a po dvoch úspešných trojbodových strelách sme už len ubránili súperov útok a tešili sme sa z prvého víťazstva v tejto sezóne. Chlapcom patrí veľká vďaka za maximálnu koncentráciu na zápas a hlavne za výborný bojovný výkon," konštatuje spokojne tréner Kučera.

Výsledky

  • MŠK BK Žiar nad Hronom : BKM SPU Nitra 80 : 74 PP 70:70 (15:22, 21:19, 25:11, 9:18, 10:6)
  • Body: Jakub Mokráň 27b., Jaroslav Supuka 16b., Michal Dolník 11b., Maroš Vrtík 6b., Branislav Obert 6b., Jozef Huljak 6b., Jozef Oravec 5b., Adam Stehlik 5b.
  • Hrali: Tomáš Fábry, Jakub Nagy, Lukáš Tkáč

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Žiaru a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM