Barbara Dallosová Správy

Svojich blízkych v žiarskej nemocnici už navštívime: TOTO sú podmienky

Po dlhých týždňoch zrušila nemocnica zákaz návštev na lôžkových oddeleniach. Stále však platia prísne opatrenia.

Ilustračný obrázok k článku Svojich blízkych v žiarskej nemocnici už navštívime: TOTO sú podmienky
Zdroj: Svet zdravia

V súvislosti s aktuálnou priaznivou epidemiologickou situáciou a na základe rozhodnutia ÚVZ SR sú pri dodržaní zásad v Nemocnici Svet zdravia Žiar nad Hronom povolené návštevy v určených návštevných hodinách. Informovala o tom hovorkyňa siete nemocníc Jana Fedáková.

Ako upresnila Fedáková, návštevné hodiny sú cez pracovný týždeň od 15:00 do 17:00 hod., cez víkendy a sviatky od 13:00 do 17:00 hod.

Hoci návštevy sú opäť povolené, stále sa ich dotýkajú prísne bezpečnostné opatrenia. V rovnakom čase je možné pripustiť návštevu maximálne dvoch osôb pacienta, pri návšteve vo vnútornom prostredí je povinné nosiť rúško, pri vstupe do budovy je potrebná dezinfekcia rúk a návšteva sa nepovoľuje ľuďom s respiračnými ochoreniami a osobám v karanténe.

„Ak to zdravotný stav pacienta a počasie dovoľuje, návšteva sa prednostne realizuje v exteriéri – vo vyhradenom priestore za nemocnicou,“ dodáva Fedáková.

Pri vstupe do nemocnice je zavedené triedenie pacientov prostredníctvom osobnej triáže. Zdravotníci verejnosti zároveň bezkontaktne merajú teplotu. Nemocnica zároveň prosí pacientov a návštevníkov o dodržiavanie dvojmetrových bezpečnostných odstupov.

Nenechajte si ujsť viac noviniek zo Žiaru a okolia a sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte Facebook Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM