Barbara Dallosová Správy

Strop, ktorý straší Žiarčanov: Po mesiacoch sa veci pohli

Na nebezpečne vyzerajúci strop a bočné steny podchodu upozorňovali Žiarčania dlhodobo. Tie už by mali byť minulosťou.

Ilustračný obrázok k článku Strop, ktorý straší Žiarčanov: Po mesiacoch sa veci pohli
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Odlupujúca sa omietka a vlhké škvrny. Podchod popod hlavný ťah mestom (Ul. SNP) je už niekoľko mesiacov v havarijnom stave. Opakovane nás na to upozorňovali aj naši čitatelia, ktorým sa zdal rozpadnutý strop podchodu na pohľad nebezpečný.

Radnica problém riešila v súčinnosti so Slovenskou správou ciest (SSC), pretože bolo zistené, že zatekanie je spôsobené zlým odvádzaním dažďovej vody, ktorá do podchodu prenikala. Ako ešte na jar pre Žiar24 potvrdila hovorkyňa SSC Zuzana Hromcová, cestári sa na rekonštrukciu kanalizácie chystajú.

Ubehlo niekoľko mesiacov a na poslednom rokovaní žiarskych poslancov (28.9.) sa téma opäť dostala na stôl. Podľa prednostu žiarskeho Mestského úradu (MsÚ) Juraja Miškoviča oprava kanalizačného potrubia pri podchode už začala.

,,Práce začali, bude sa tam naťahovať teplovzdušný rukáv, ktorý potrubie utesní, aby dažďová voda do podchodu nepresakovala a nespôsobovala poškodenie betónového stropu a múrov," ubezpečil Miškovič.

Pred vyše dvoma rokmi prešiel podchod rekonštrukciou a dostal nový vonkajší plášť, zábradlia a osvetlenie schodiska. Minulý rok sa dočkali obnovy aj vnútorné steny, ktoré zdobia výjavy zo Žiaru vytvorené mladým umelcom.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM