Správy

Slovalco a zúriaci omikron: Hlinikáreň je vraj pripravená na každý scenár

Zaočkovanosť dvoma dávkami vakcíny proti ochoreniu COVID-19 dosahuje v Slovalcu úroveň 83 percent.

Ilustračný obrázok k článku Slovalco a zúriaci omikron: Hlinikáreň je vraj pripravená na každý scenár
Zdroj: TASR/Branislav Račko

Hlinikáreň Slovalco v Žiari nad Hronom zatiaľ neeviduje výraznejší výpadok zamestnancov v súvislosti s aktuálnou vlnou pandémie nového koronavírusu spôsobenou variantom omikron. Uviedol to generálny riaditeľ Slovalca Milan Veselý.

Vysoká zaočkovanosť

„Predpokladáme, že to súvisí s oneskoreným príchodom vlny omikronu a určite aj s úrovňou vyššej zaočkovanosti našich zamestnancov,“ vysvetlil Veselý.

Ako dodal, zaočkovanosť dvoma dávkami vakcíny proti ochoreniu COVID-19 dosahuje v Slovalcu úroveň 83 percent. Troma dávkami je zaočkovaných 55 percent zamestnancov.

Možný výpadok zamestnancov

Hlinikáreň v Žiari nad Hronom je podľa jej riaditeľa na aktuálnu vlnu pandémie pripravená. „Ako jeden z prvkov kritickej infraštruktúry máme pripravené plány a postupy v prípade rôznych scenárov vrátane výpadku zamestnancov z dôvodu pandémie,“ poznamenal Veselý. Spoločnosť tiež opätovne obhájila certifikát Bezpečný podnik, ktorý udeľuje Národný inšpektorát práce. Slovalco certifikát získalo ako prvý podnik na Slovensku v roku 2006 a opätovne v rokoch 2011, 2016 a 2021.

Slovalco je jediným výrobcom hliníka na Slovensku, v súčasnosti sa zameriava na recykláciu hliníka s mnohonásobne nižším ekologickým dosahom ako primárna výroba z oxidu hlinitého. Hlinikáreň disponuje celkom 226 pecami a zamestnáva takmer 450 ľudí. Väčšinovým vlastníkom spoločnosti je svetový hliníkový gigant Norsk Hydro, menšinovým spoločnosť Penta Investments.

Foto: ilustračné

Zostaňte v obraze! Ďalšie aktuálne správy zo Slovenska

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM