Martin Károly Samospráva

Slaská s NOVINKOU: Aha, ako začala obec komunikovať s občanmi!

Dedina, vzdialená len pár kilometrov od Žiaru nad Hronom, začala komunikovať s občanmi neobvyklým spôsobom. Slaská je ako jedna z mála obcí na Slovensku stále bez dlhu. Zmení sa to?

Ilustračný obrázok k článku Slaská s NOVINKOU: Aha, ako začala obec komunikovať s občanmi!
Zdroj: Webnoviny.sk

Aby sa informácie dostali do každej domácnosti včas, rozhodli sa na obecnom úrade poskytnúť aj systém zasielania hromadných SMS. „Zatiaľ máme len pozitívne reakcie,“ hovorí o novinke Daniel Gelien, starosta Slaskej.

Nový systém je k dispozícii len pár dní a je na dobrovoľnej báze. Stačí ak občan vyplní krátky formulár. Zo 140 domácností sa doň zapojilo približne 40. „Občanov to samozrejme nestojí nič a nezaťaží to výrazne ani obecný rozpočet,“ vysvetľuje ďalej Gelien.

Podľa neho rozposlanie jednej správy pre všetkých 140 obyvateľov stojí obec približne 5 eur. „Momentálne za jeden oznam platíme okolo 1 eura,“ konkretizuje starosta.

V SMS-kách dostávajú Slašťania podľa Geliena len dôležité informácie, napríklad o plánovaných odstávkach vody, či elektriny. „Ľudia môžu byť v čase vysielania obecného rozhlasu v práci alebo na nákupoch,“ vysvetľuje hlavný zmysel novinky Gelien. O túto službu majú podľa neho záujem aj starší občania. „Mobily má k dispozícii už 95% ľudí,“ dodáva na záver Daniel Gelien.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM