Správy

RADIKÁLNY krok stredoslovenského mesta: Z obytnej zóny ODSTRÁNI billboardy

Primátor si myslí, že doba dospela k tomu, že boom bilbordov, ktorý tu bol, už dnes ľudí aj unavuje.

Ilustračný obrázok k článku RADIKÁLNY krok stredoslovenského mesta: Z obytnej zóny ODSTRÁNI billboardy
Zdroj: TASR/Vladimír Benko

Bilbordy z obytnej časti mesta Žiar nad Hronom sa postupne vytratia. Nové regulatívy týkajúce sa umiestňovania reklamných stavieb na území mesta zavádzajú zmeny a doplnky číslo osem územného plánu mesta, ktoré na ostatnom rokovaní mestského zastupiteľstva schválili žiarski poslanci.

„Myslím si, že doba dospela k tomu, že boom bilbordov, ktorý tu bol, už dnes ľudí aj unavuje. Vizuálny smog je veľký nielen v našom meste, je to všade a odhodlali sme sa, že my ho z mesta vytlačíme, respektíve z obytnej časti mesta,“ uviedol pre TASR primátor Peter Antal s tým, že v ostatných častiach mesta, ako napríklad na Priemyselnej ulici, bilbordy ostanú aj naďalej.

Reklamné plochy z obytnej časti mesta tak budú podľa primátora postupne miznúť. Niektoré už z mesta odstránili. Išlo o bilbordy, ktoré boli umiestnené na mestských pozemkoch a ku koncu minulého roka sa im skončila nájomná zmluva, pričom mesto ju ďalej nepredĺžilo. „Pri pozemkoch súkromných, kde sa bude končiť dočasné stavebné povolenie, ho nebude možné predĺžiť s odôvodnením toho, že náš územný plán mesta vylučuje takúto zástavbu,“ dodal primátor.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM