Barbara Dallosová Rôzne Správy

Pštrosy v žiarskej mini zoo si trópy užívajú: Takýto luxus im môžeme závidieť! FOTO

Nadávate na horúčavy? Pštrosia dvojka zo žiarskej mini zoo si ich vychutnáva. Keď ale príde na rad hadica s vodou, začne hotové divadlo...

Ilustračný obrázok k článku Pštrosy v žiarskej mini zoo si trópy užívajú: Takýto luxus im môžeme závidieť! FOTO
11
Galéria
Zdroj: TASR

Vysoké teploty úradujú v Žiari nad Hronom už niekoľko dní. A to nielen v slnkom vyhriatom betónovom centre, ale aj pod košatými stromami v Parku Štefana Moysesa.

Ovečky radšej prečkajú v chládku

V tunajšej mini zoo nachádza niekoľko druhov zvierat, medzi nimi napríklad oslíky, pštrosy, kengury, kamerunské ovce, ovce domáce či zajace.

Ako hovorí správca mini zoo Vladimír Müller, väčšina zvierat znáša horúčavy celkom dobre. Najmenej sa z tropických dní tešia ovce. ,,Zvieratká, ktoré nám najviac trpia, sú určite ovečky. Pred sezónou sme ich ale ostrihali, aby mali aspoň trošku úľavu. Väčšinu dňa sú radšej zalezené, utiahnu sa do tieňa," opisuje správca. .

Pohľad na nezaplatenie

Tvory, ktorým hic vôbec nerobí vrásky, sú kengury a pštrosy. Najmä pštrosie duo Pipo a Pipa si slnečné dni užívajú a keď im je priteplo, vypýtajú si schladenie hadicou. Vtedy sa naskytne naozaj neuveriteľný pohľad. Majestátne zvieratá si pod prúdom vody spokojne ľahnú horeznačky ako poslušné psíky.

Pipo a Pipa si užívajú ochladenie :) / Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

,,Pre kengury a pštrosy to nie je žiadny problém, to je pre nich prirodzená podnebie. Pštrosy sú naučené na takéto ovlažovanie hadicou, užívajú si to," hovorí s úsmevom Müller. Ako ďalej vysvetľuje, počas teplých dní stravu zvieratám prispôsobuje, pridávajú sa jablká a potraviny, z ktorých získajú viac vody.

Nekŕmte…

Zelený park je vo vyprahnutých dňoch akousi oázou pokoja a vyhľadáva ho množstvo návštevníkov. Ako hovorí Müller, najviac ľudí prichádza do mini zoo podvečer, keď svoje brány zatvára neďaleké plážové kúpalisko. Hoci zoo sa už v minulosti pasovala s úhynom zvieraťa kvôli nedovolenému kŕmeniu, ľudia sú nepoučiteľní. ,,Zvieratká sa naozaj nesmú kŕmiť, ale ľudia to aj tak robia. Radšej, ak chcú podarovať stravu, nejaké jablká alebo mrkvu, nech mi to odovdzajú alebo zavesia na plot. Ja to preberiem, či niečo nie je plesnivé, zvážim, čo zvieratám dať," odkazuje návštevníkom správca.

Viac záberov z letného dňa v žiarskej mini zoo si pozrite v našej galérii.

Titul. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM