Barbara Dallosová Šport

Proste frajerka: Nina prepísala historické štatistiky žiarskeho klubu!

Talentovaná tínedžerka sa zapísala do dejín žiarskeho športu hrubým písmom. Nina, klobúk dolu.

Ilustračný obrázok k článku Proste frajerka: Nina prepísala historické štatistiky žiarskeho klubu!
Zdroj: Karate Klub MŠK Žiar n. Hronom

Karate klub MŠK Žiar nad Hronom je mládežnícky športový klub, ktorý má na konte obrovské množstvo úspechov prevažne z mládežníckych vekových kategórií. Za 44 rokov svojej existencie vychoval množstvo mládežníckych majstrov republiky.

Ako vysvetľuje tréner Ľubomír Striežovský, takýto titul si vo veteránskej vekovej kategórii vybojoval v roku 2013 Radovan Černák, no veľkou medzerou vo výsledkovej tabuľke bol zisk titulu majstra republiky zo seniorskej vekovej kategórie. Ako pyšne konštatuje Striežovský, po úžasnom výkone Niny Jelžovej na aprílových Majstrovstvách republiky seniorov v Žiline môže klub prepísať historické štatistiky.

Nina je podľa slov trénera najproduktívnejšou pretekárkou v žiarskom klube. Vekovo patrí ešte medzi juniorky, no pravidlá Slovenského zväzu karate umožňujú ostaršenie na Majstrovstvá republiky seniorov. Nina nastúpila v kategórii senioriek nad 68 kg. Bol to jej úplne prvý štart medzi seniormi a keďže kvalitatívny rozdiel medzi juniorskými a seniorskými kategóriami je veľký, Nina si to šla viac-menej vyskúšať. Zo zbierania nových skúseností sa ale vykľul nevídaný úspech.

,,Podarilo sa jej postúpiť až do finále, kde opäť ukázala obrovské srdce bojovníčky a odzápasila do víťazného konca snáď najťažší zápas vo svojej pretekárskej kariére," opisuje Striežovský výkon tínedžerky, ktorá sa zapísala do dejín žiarskeho športu hrubým písmom.

Nina Jelžová sa tak postarala o historicky prvý seniorský titul majstra republiky pre žiarsky karate klub. ,,Nine srdečne gratulujeme!," dodáva na záver tréner.

Nina na stupienku víťazov.
Nina na stupienku víťazov. / Zdroj: Karate Klub MŠK Žiar n. Hronom
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM