Barbara Dallosová Správy

Pri žiarskom zimáku úraduje vodný živel: FOTO a VIDEO z miesta

Na plochách vedľa zimného štadióna v Žiari nad Hronom hasiči bojujú s vodou. Boli sme na mieste.

Ilustračný obrázok k článku Pri žiarskom zimáku úraduje vodný živel: FOTO a VIDEO z miesta
12
Galéria
Zdroj: Miroslav Figuli

Počasie potrápilo rôzne kúty Slovenska a nevyhlo sa ani zimnému štadiónu v Žiari nad Hronom. Na ploche pri opláštenom objekte sa začala hromadiť voda, na mieste zasahovali hasiči.

,,Upchalo ten odtok, ktorý upchávalo aj v minulosti, keď mal štadión problémy so zaplavovaním. Voda vytiekla po pravej strane popri zimnom štadióne, avšak tiekla takým smerom, ako sme ju usmernili pri výstavbe. Takže natiekla len na parkovisko, z ktorého je malý odtok, takže odtiaľ odtekala pomalšie, preto tam pomáhali i hasiči. Situácia je teda pod kontrolou, zimný štadión samotný zaplavený nie je a jeho prevádzka nie je nijako ohrozená," uviedol riaditeľ žiarskych Technických služieb Igor Rozenberg.

Zimný štadión je po nedávnej rekonštrukcii proti zaplaveniu zabezpečený. V minulosti si ale prívalové dažde zlízol viackrát. V lete v roku 2010 itenzívne víkendové dažde spôsobili vytopenie plochy štadióna a sociálnej aj sociálnej budovy. Hustý lejak napáchal škody na športovisku aj v auguste 2014. Vtedy hracia plocha po silnej búrke pripomínala bazén.

Zdroj: Dnes24.sk

Nenechajte si ujsť viac noviniek zo Žiaru a okolia a sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM