Katarína Reiterová Kultúra

Premiéra videoklipu zo žiarskej nemocnice: Piesňou chcú pomôcť ťažko chorým deťom

Práve od dnes si na našej stránke môžete pozrieť videoklip k piesni Len ty liek, ktorej autorom je pesničkár Janko Kulich. Videoklip sa nakrúcal na detskom oddelení žiarskej nemocnice a určite vás nenechá chladnými.

Ilustračný obrázok k článku Premiéra videoklipu zo žiarskej nemocnice: Piesňou chcú pomôcť ťažko chorým deťom
Foto: DuPe -

Pieseň Len ty liek je venovaná onkologicky chorým deťom, ich rodičom a organizácii Dobrý anjel. Autorom skladby je pesničkár Janko Kulich, ktorý ju nahral spolu s detským speváckym zborom Holúbky z Kríža a svojim zoskupením Kolegium, ktoré hrá v zložení Matúš Holečka – elektrická gitara, Marián Vojtko – basgitara, Štefan Hlôška – ústna harmonika.

Videoklip točili v žiarskej nemocnici

„Nápad na pieseň vznikol v momente, ako som raz večer cestoval okolo nemocnice, práve keď v čase večierky začali zhasínať svetlá v nemocničných izbách. Bol to zvláštny a smutný pocit. Predstavil som si, ako ľudia sedia každý večer pred televízorom a rozčuľujú sa nad svojim seriálom či reality šou, zatiaľ čo niekde v nemocničnej izbe, na onkológii, sa pred večierkou lúči rodič so svojim chorým dieťaťom. Musí ho tam nechať a počkať do rána, kým ho ešte uvidí, ak ho ešte uvidí. Deti na onkológii sa boja každého zhasnutia svetla, pretože sa boja či ho ešte uvidia,“ hovorí pesničkár Janko Kulich.

Videoklip k piesni sa nakrúcal na detskom oddelení Nemocnice v Žiari nad Hronom za účasti početného komparzu. Hlavné postavy si v ňom zahrali deti z Literárno-dramatického dobrou miestnej ZUŠ. Režisérom videoklipu je Peo Sihelský, ktorý točí klipy aj pre speváka Roba Šimka či gitarového mága Reného Lacka.

Pieseň pre organizáciu Dobrý anjel

„Pieseň Len ty liek bola napísaná pre onkologicky choré deti a rozhodol som sa ju venovať organizácii Dobrý anjel, ktorej prácu, transparentnosť a schopnosť pomáhať chorým deťom aj ich rodičom si nesmierne vážim. Nebolo cieľom stvoriť hymnu, pretože nie je dôležité aby si ľudia pieseň spievali, ale aby pochopili, že aj v tých najkrajších vianočných časoch sú medzi nami takí, ktorí sa smejú cez slzy“ dodal Kulich.

Foto: DuPe

Len ty liek
1
Galéria
Len ty liek
10
Galéria
Foto: DuPe -
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM