Barbara Dallosová Správy

Predpoveď špeciálne pre Žiar: Pribalíme si na City fest aj dáždniky?

Intenzívne búrky naše končiny poriadne potrápili. Pozorovateľ počasia Ján Wolf prognózuje, čo nás čaká po sérii usmoklených dní.

Ilustračný obrázok k článku Predpoveď špeciálne pre Žiar: Pribalíme si na City fest aj dáždniky?
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Ako konštatuje žiarsky amatérsky meteorológ a vášnivý pozorovateľ počasia Ján Wolf, tohtoročný júl bol v Žiari nad Hronom teplotne a najmä zrážkovo silne nadnormálnym. Vyskytlo sa veľa dní s búrkami, až 15, čo je najviac za posledných 20 rokov. Čo sa týka extrémne silných búrok, to najhoršie máme podľa Wolfa za sebou.

Čítajte tiež: Zábery plné hrôzy: Hasiči v okrese v akcii!

Upršaná sobota

Tento pracovný týždeň má byť podľa predpovede Jána Wolfa bez búrok, ojedinele sa objaví slabá prehánka. Daždivé počasie sa ale vráti, a to rovno v sobotu, kedy sa v žiarskom parku bude konať open-air festival City fest.

,,Od utorka do piatka sa situácia upokojí, pretože sa budeme nachádzať v suchšom vzduchu a postupne sa oteplí do 32 °C (piatok). Následne by mal z piatka na sobotu doraziť studený front. V sobotu treba počítať opäť s búrkami alebo aj dažďom a nižšími teplotami od 26 do 28 °C. V nedeľu už bude opäť bez búrok aj budú aj vyššie denné teploty," hovorí Wolf.

Line-up City festu 2016 sme vám priniesli tu: Kompletný zoznam účinkujúcich City festu 2016: Prekvapením je Celeste Buckingham

Návrat horúčav

V ďalšom týždni (8. – 14.8.) bude podľa Wolfa najmä v prvej polovici pomerne teplé počasie, popoludní ojedinele prehánky alebo búrky s dennou teplotou od 28 do 32 °C, nočné teploty od 18 do 16 °C.

,,V noci zo stredy na štvrtok prechod studeného frontu za ktorým sa v druhej polovici týždňa ochladí na 24 až 27 °C a v noci na 14 až 10°C. Zdá sa, že víkend bude skôr daždivý a pomerne chladný," prognózuje ďalší augustový víkend amatérsky meteorológ.

Leto však podľa jeho predpovede ešte určite nekončí. Napriek ojedinelým ranným hmlám bude leto najbližšie dve dekády pokračovať, teda asi do 20. augusta.

,,Vo výhľade sú až 3 oteplenia a s nimi spojené prechody studených frontov. Dlhodobé prognózy očakávajú návrat horúčav, z ktorých prvé dve vyvrcholia okolo 5.- 6. a 10. – 11. augusta," avizuje Wolf.

Čítajte tiež:

Tropický deň v meste na FOTKÁCH: Žiarčania si užívajú slnečné lúče

Žiarske kupko za polovicou sezóny: Čísla hovoria jasne

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM