Tlačové správy

Prázdny obchod už aj v Bystrici – naplňte ho dobrými úmyslami

V bystrickej Europe čoskoro otvoria Prázdny obchod – prvý obchod, v ktorom oblečenie nekúpite, naopak, musíte ho priniesť vy. Po mestách ako brazílske Sao Paulo, talianske Miláno či nemecký Berlín, tak otvorí dvere prázdneho obchodu aj Banská Bystrica.

Ilustračný obrázok k článku Prázdny obchod už aj v Bystrici – naplňte ho dobrými úmyslami
Zdroj: Dnes24.sk

Do tejto unikátnej zbierky šatstva budete môcť prispieť svojou troškou už od 23. októbra.

Projekt Prázdny obchod je pôvodom z juhoamerického kontinentu, konkrétne z Brazílie. Tu ho pod originálnym názvom A Loja Vazia ako prvé prinieslo nákupné centrum VillaLobos z mesta Sao Paulo, ktorému sa podarilo vyzbierať 3,2 ton šatstva určeného na pomoc ľuďom v núdzi.

V bystrickej Europe budete môcť Prázdny obchod nájsť od 23. do 31. októbra, vždy v čase od jedenástej do devätnástej hodiny. Obchod bude postavený v centrálnom priestore medzi eskalátormi. Po celý čas bude možné nosiť sem nepotrebné oblečenie a zahriať ním tak niekoho, kto ho potrebuje viac.

Zamestnanci obchodu toto oblečenie uložia do regálov, na štendre a nastajlujú ho do výkladu. Každý večer vyzbierané šatstvo roztriedia, obchod opäť vyprázdnia a vytvoria tak priestor na ďalší deň jeho fungovania.

„Vyzbierané odevy následne rozdistribuujeme do detských domovov a domov pre núdznych v našom regióne, ktoré sme vyberali v spolupráci s mestom Banská Bystrica. Keďže hlavnou myšlienkou projektu je spojiť módu s dobročinnosťou, budeme radi za každý jeden kúsok, ktorý v tomto sychravom jesennom počasí zahreje a poteší deti z detských domovov, či ľudí v núdzi,“ hovorí Viktor Maceják, Event coordinator Europa SC. Projekt sa rozhodli podporiť aj mnohé známe osobnosti regiónu, ktoré do Prázdneho obchodu tiež darujú svoje oblečenie, aby tak prinieslo osoh iným.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM