Krimi Správy

Počasie robí problémy na cestách okolo Žiaru: Pribúdajú ďalšie nehody

Počasie robí vodičom v našich končinách vrásky. V okolí Žiaru nad Hronom komplikuje dopravu sneh a poľadovica.

Ilustračný obrázok k článku Počasie robí problémy na cestách okolo Žiaru: Pribúdajú ďalšie nehody
Zdroj: TASR

Dopravu v okolí Žiaru nad Hronom aktuálne komplikuje neustále sneženie a poľadovica. Problémy spôsobujú aj na rýchlostnej komunikácii, kde sa stalo niekoľko menších nehôd.

Riaditeľ okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru vo Zvolene Dušan Hancko uviedol, že dve nehody sa stali krátko pred obedom na rýchlostnej komunikácii R1 neďaleko výjazdu na Banskú Štiavnicu.

Podľa informácií z Operačného strediska Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici, smerovali hasiči aj k ďalšej nehode na R1, do obce Sklené Teplice (okres Žiar nad Hronom), kde skončilo auto v potoku či do Hronského Beňadika (okres Žarnovica), kde sa zrazili dva automobily.

Na poľadovicu v regióne upozorňujú aj meteorológovia. Na svojej internetovej stránke Slovenský hydrometeorologický ústav upozorňuje, že výstraha 1. stupňa pred tvorbou poľadovice trvá do 18.00 h. Slovenská správa ciest informuje, že na R1 a R2 v okresoch Zvolen, Banská Bystrica a Detva je vrstva kašovitého snehu do jedného centimetra.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM