Barbara Dallosová Rôzne Správy

Park sa bude hemžiť psíkmi: Žiarsky chlpáč tento rok s novinkami

Netypická súťažná prehliadka psov sa v Žiari nad Hronom teší obľube. 8. ročník prichádza s novinkami.

Ilustračný obrázok k článku Park sa bude hemžiť psíkmi: Žiarsky chlpáč tento rok s novinkami
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Žiarske MsKC a OZ Strážni anjeli avizujú ďalší ročník súťažnej výstavy psíkov s názvom Žiarsky chlpáč. Tá sa bude konať v sobotu 30 .júna v Parku Štefana Moysesa.

Podujatie je obľúbeným i preto, že porotu nezaujímajú papiere o pôvode totožnosti vášho miláčika. Môžu sa ho teda zúčastniť kríženci či bývalí útulkáči. Pre súčasných útulkáčov je akcia zároveň šancou padnúť do oka novým majiteľom.

Ako informujú organizátori na webových stránkach MsKC, na Žiarskom chlpáčovi sa bude súťažiť v rokmi overených kategóriách, a teda Miš maš, Veteráni, Naj junior, Psí extrém, Naj podoba, Psí kus a Najkrajší útulkáč. Novinkou medzi kategóriami bude Najmilší bojovník, kategória určená pre bojové plemená.

O lámaní predsudkov práve voči takýmto psíkom bude i špeciálny predsúťažný program s názvom Búranie mýtov. Návštevníci si pozrú cvičenie s bojovými plemenami, pričom cvičitelia poukážu na dobré vlastnosti zverencov. ,,Uvidíte cvičenie s argentínskymi dogami z chovnej stanice La Rosa De Inca a americkými pitbullteriérmi zo Strong Dogs Prievidza," lákajú organizátori.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM