Barbara Dallosová Rôzne Správy

Obrázky žiarskych šteniatok ako z katalógu, ale... Potrebujú našu pomoc!

Drobcov priviezli do útulku z neďalekej osady. Vyhraté však ešte nemajú. Adopcia či dočasná opatera im môžu doslova zachrániť život.

Ilustračný obrázok k článku Obrázky žiarskych šteniatok ako z katalógu, ale... Potrebujú našu pomoc!
10
Galéria
Zdroj: OZ Strážni anjeli(Ľubica foto)

Žiarsky útulok je núdzovým domovom pre desiatky psíkov. Mnohé z nich sú už stálicami a v útulku žijú už dlhé mesiace, alebo v ňom dokonca vyrástli.

Odobratie zo zlých podmienok je pre psíky často vykúpením, v prípade šteniatok je to ale inak. Hoci je o ne v útulku postarané, len niekoľko týždňov alebo mesiacov staré psíky sa môžu v takomto prostredí nakaziť smrteľnou paravirózou. To je aj prípad najnovších prírastkov, Tary a Duška. Tí potrebujú nájsť novú rodinu alebo aspoň dočasnú starostlivosť ako soľ.

Obe šteniatka boli do útulku privezené Mestskou políciou z neďalekej osady. Približne štvormesačný Duško je mäkkučký chlpáčik s huňatou srsťou. Podľa pracovníkov útulku Duško nie je príliš hyperaktívny, má pokojnú povahu a s inými psíkmi a fenkami je kamarát.

Duškova spolubývajúca je Tara. Okaté šteniatko má približne dva až tri mesiace a chuť do života jej rozhodne nechýba. Podľa pracovníkov útulku živá fenka ani chvíľku neobsedí a upokojí sa len vtedy, keď si môže vliezť do náručia. Ľudskú spoločnosť miluje a je to veľký mojkáčik.

Šteniatka pôjdu na adopciu odčervené, očkované a čipované. Ak by ste chceli Duškovi a Tare dať nový domov alebo pomôcť dočasnou opaterou, volajte na t.č.0948 082 20­6 alebo 0908 661 737. Viac informácií o ostatných psíkoch určených na adopciu nájdete na FB page OZ Strážni anjeli.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM