Barbara Dallosová Rôzne Správy

Obľúbená akcia je na spadnutie: Na žiarsky jarmok sa prihlásili už stovky stánkarov

Už onedlho budú Žiarčania koštovať prvý burčiak. Na Mestskom úrade vyzváňa telefón a počet stánkarov je stále vyšší.

Ilustračný obrázok k článku Obľúbená akcia je na spadnutie: Na žiarsky jarmok sa prihlásili už stovky stánkarov
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Vo svojej modernej podobe bude Žiarsky jarmok písať 27. ročník a patrí mu víkend 12. – 13. októbra. Stánky budú tradične lemovať starú časť mesta a okolie Svätokrížskeho námestia. Predajcovia sa ešte stále môžu prihlasovať, už teraz sú ale rozdané stovky predajných miest.

Ako pre Žiar24 potvrdila Zuzana Beliančínová z Oddelenia daní, poplatkov a podnikania MsÚ, aktuálne je na jarmok prihlásených viac než 450 predajcov. ,,Miesta na stánky s občerstvením už máme vypredané celkom, ostatní predajcovia sa ešte stále prihlasujú," ozrejmila.

Okrem stánkov občerstvením a tovarom jarmok ponúkne aj kolotoče, atrakcie či pódiový program, ktorý začína už vo štvrtok večer. Z pódia sa bude vyhrávať aj počas piatku a soboty.

V uplynulých rokoch sa obľube teší tiež jarmočné dianie v takzvanom Svätokrížskom dome. Pôvodný dom na Svätokrížskom námestí radnica postupne autenticky rekonštruuje a počas jarmoku otvára jeho brány verejnosti. Návštevníci budú môcť vidieť, ako sa žilo v Svätom Kríži v 19. storočí a tento rok uvidia aj nové zrekonštruované hospodárske miestnosti. Do gazdovského dvora chce mesto umiestniť regionálnych výrobcov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM