Martin Károly Tlačové správy

Nové stavebné pozemky: Slaská-Diely len 7 km od Žiaru!

Po úspešnej realizácii stavebného projektu Nová Lutila sa súkromný investor rozhodol zrealizovať ďalší podobný projekt. V blízkosti Žiaru vznikne 38 stavebných pozemkov s kompletnými inžinierskymi sieťami. S rezerváciami pozemkov sa začína už teraz.

Ilustračný obrázok k článku Nové stavebné pozemky:  Slaská-Diely len 7 km od Žiaru!
Zdroj: Dnes24.sk

Zámer pretvoriť lokalitu v Slaskej na stavebné pozemky vznikol v roku 2008, kedy sa začalo s majetkovo-právnym vysporiadaním pozemkov. V roku 2012 bola vypracovaná projektová dokumentácia pre územné konanie, ktoré bolo úspešne ukončené vo februári tohto roku. „Stavebný úrad už vydal právoplatné územného rozhodnutie, čím tieto pozemky získavajú štatút stavebných pozemkov“, prezrádza Boris Beniak z REALITY SERVICE, ktorý projekt zastrešuje.

V týchto dňoch investor pripravuje projekty pre stavebné povolenie. „Na jar budúceho roku chceme začať s výstavbou inžinierskych sietí“, konkretizuje ďalej Beniak.

Malebná scenéria v lone prírody

Podľa Borisa Beniaka, majiteľa žiarskej realitnej kancelárie REALITY SERVICE, ale aj investora tohto projektu, je priamo v meste Žiar nad Hronom problém s budovaním nových stavebných pozemkov. „Najväčším kameňom úrazu pri príprave podobných projektov je majetkovo-právne vysporiadanie lokality. Na takomto území sa zväčša nachádza veľký počet vlastníkov a spoluvlastníkov, takže si neviem predstaviť, že by bol v Žiari niekto schopný takýto realitný projekt pripraviť aj so všetkými inžinierskymi sieťami a ešte ho aj dokázať predať za prijateľných cenových podmienok“, vysvetľuje ďalej Boris Beniak.

Lokalita Slaská-Diely sa nachádza na severozápadnom okraji obce v príjemnom prírodnom prostredí a zaberá plochu cca 4,5 ha.V blízkosti sa nachádza existujúca obytná zóna, na ktorú sa navrhovaná bytová výstavba komunikačne a dopravne napája. Preteká cez ňu potok Brestov jarok a zo všetkých strán je obklopená lúkami a lesmi. (Pozri video)

Kompletné inžinierske siete

Projekt „Slaská-Diely“ zahŕňa 38 stavebných pozemkov na rodinné domy s kompletnou infraštruktúrou­.Svojou veľkosťou sú navrhované pre širokú škálu záujemcov a umožňujú splniť najrozličnejšie požiadavky.

Pozemky majú rozlohu od 700 do 1 900 metrov štvorcových. Aj pri tých rozlohou najmenších bol kladený dôraz na zachovanie dostatočnej šírky pozemku pre pohodlné osadenie rodinného domu. Minimálna šírka stavebných pozemkov je 20 metrov.

Každý stavebný pozemok v lokalite „Slaská-Diely“ bude vybavený nasledovnými inžinierskymi sieťami:

  • vodovodná prípojka ukončená na pozemku,
  • plynová prípojka ukončená na pozemku vrátane hlavného uzáveru plynu,
  • prípojka elektrickej energie ukončená na pozemku vrátane elektromera,
  • optická telekomunikačná prípojka ukončená na pozemku,
  • prístupová komunikácia s asfaltovým povrchom,
  • verejné osvetlenie,
  • obecný rozhlas

Informujte sa už teraz!

Rezervovať pozemok si môžete už teraz. „Samozrejme, že prví záujemcovia majú najväčší výber,“ upozorňuje Beniak z REALITY SERVICE. Momentálne je k dispozícii všetkých 38 pozemkov.

Bližšie informácie o projekte „Slaská-Diely“ nájdete aj na webovej stránke: www.slaska-diely.sk alebo sa informujte priamo v kancelárii REALITY SERVICE v Bielom dome na Námestí Matice slovenskej.

Kontakty:
REALITY SERVICE, s.r.o.
Nám. Matice slovenskej 8
965 01 Žiar nad Hronom

tel.: +421 45 673 2152
mobil: +421 905 369 296
email: info@reality-service.sk

Nové stavebné pozemky:  Slaská-Diely len 7 km od Žiaru!
16
Galéria
Nové stavebné pozemky:  Slaská-Diely len 7 km od Žiaru!
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM