Rôzne Správy

Nové obchodné centrum v regióne? Investor ho vidí v areáli Pozany

V nevyužívanom žarnovickom areáli má investor zámer vybudovať obchodné centrum. Dobudovať sa má aj prístupová cesta a parkovanie.

Ilustračný obrázok k článku Nové obchodné centrum v regióne? Investor ho vidí v areáli Pozany
Zdroj: TASR

V bývalom areáli Pozana v Žarnovici by malo vyrásť obchodné centrum so šiestimi obchodnými jednotkami. Zámer jeho výstavby predložila na posúdenie vplyvov na životné prostredie (EIA) spoločnosť F.L.R. Invest, ktorá pred rokom predstavila svoje plány postaviť v nevyužívanom areáli byty a súvisiacu infraštruktúru.

Ako sa uvádza v zámere, objekt obchodného centra je rozdelený na dve časti. V južnej je plánovaných päť rovnakých obchodných jednotiek, každá z nich s plochou 460 štvorcových metrov a celkovým počtom 68 parkovacích miest. V severnej časti je plánovaná prevádzka o rozlohe 1250 štvorcových metrov a so 63 parkovacími miestami.

Súčasťou výstavby má byť aj úprava existujúcej prístupovej komunikácie z ulice Sandrická a vybudovanie novej prístupovej komunikácie, ktorá bude napojená na ulicu Bystrická. ,,Plochy striech obchodného centra sú navrhnuté ako vegetačné – zelené strechy s možnosťou umiestnenia detského ihriska, lavičiek a spevnených plôch," uvádza spoločnosť v zámere. Celkové náklady odhaduje spoločnosť na 5 miliónov eur, termín realizácie je v roku 2020.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM