Správy

Nové nájomné byty pri Žiari: Obec sa rozhoduje medzi dvomi možnosťami

Novými bytmi chcú v obci udržať najmä mladé rodiny, záujem o bývanie v novom ale prejavili aj seniori.

Ilustračný obrázok k článku Nové nájomné byty pri Žiari: Obec sa rozhoduje medzi dvomi možnosťami
Zdroj: TASR

Do výstavby nájomných bytov sa chce v blízkej budúcnosti pustiť aj obec Dolná Trnávka v okrese Žiar nad Hronom. Podľa starostky Kataríny Lajčiakovej aktuálne zvažujú dve alternatívy, a to prestavbu staršej nevyužívanej budovy v centre obce alebo výstavbu bytov na zelenej lúke na okraji dediny.

Do nového chcú aj seniori

,,Záujem zo strany verejnosti aj samosprávy je. Aktuálne zbierame informácie, ako by to malo vyzerať a ktorou cestou treba ísť," podotkla s tým, že sa musia rozhodnúť, čo je pre obec výhodnejšie. Podľa Lajčiakovej chcú bytovou výstavbou udržať v obci najmä mladé rodiny, no o bývanie v bytoch prejavili záujem aj starší obyvatelia, ktorí sa už nevládzu starať o svoje domy a záhrady.

Starostku teší, že v obci je záujem aj o individuálnu výstavbu. Na jej okraji aktuálne vyrastá nová ulica, na ktorej by malo vzniknúť osem rodinných domov.

140 000 dostala obec od darcu

Obci sa v uplynulých týždňoch podarilo dokončiť aj rekonštrukciu kultúrneho domu. Prvá časť, v rámci ktorej bolo rekonštruované kúrenie, fasáda a časť strechy, prebehla na prelome rokov 2012/2013. Tento rok v prácach pokračovali.

,,Spravili sme strechu nad časťou sály kultúrneho domu. Išlo o výmenu škridly a latovania. Robili sme nové rozvody elektriny, nová je kanalizácia, komplet sa zrekonštruovali podlahy, osvetlenie," priblížila starostka. Rekonštrukciu kultúrneho domu vo výške približne 140 000 eur dostala obec ako sponzorský dar od fyzickej osoby. Z rezervného fondu samospráva zakúpila nové zariadenie.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM