Barbara Dallosová Správy

Nové info o bývaní v Žiarskom okrese: Koľko bytov tu za rok pribudlo?

Nové byty pribúdajú aj v našich končinách. Prinášame zaujímavé čísla o tom, ako to v okrese Žiar nad Hronom vyzerá s výstavbou.

Ilustračný obrázok k článku Nové info o bývaní v Žiarskom okrese: Koľko bytov tu za rok pribudlo?
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Podľa údajov Štatistického úradu (ŠÚ) SR sa za rok 2017 v Bansko­bystrickom kraji dokončilo 858 bytov, čo náš kraj zaraďuje na posledné miesto zo všetkých slovenských krajov. Ako uvádza ŠÚ, medziročne sa tak počet dokončených bytov znížil o 195, čo v relatívnom vyjadrení predstavuje pokles o 18,5 %. Dokončené byty v kraji sa podieľali na počte dokončených bytov v SR 5,1 %.

Zatiaľ čo v kraji počet dokončených bytov klesol, konkrétne v našom okrese stúpol. V okrese Žiar nad Hronom sa podľa štatistov za rok 2017 dokončilo 33 bytov, oproti roku 2016 sa teda zvýšil počet dokončených bytov o jeden, čo je nárast o 3,1 %. Dokončené byty v okrese sa podieľali na počte dokončených bytov v kraji 3,8 %.

Ako dopĺňa ŠÚ, v minulom roku sa v okrese začalo stavať 49 bytov. Medziročne sa ich počet zvýšil o 14. Ku koncu sledovaného obdobia bolo v okrese rozostavaných celkom 400 bytov.

Pre porovnanie, v susednom Žarnovickom okrese sa v minulom roku dokončilo 41 bytov, v okrese Zvolen to bolo 158 bytov a v okrese Banská Štiavnica 31 bytov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM