Barbara Dallosová Správy

Nová lekárka bude mať zrejme plnú čakáreň: Chcú k nej chodiť aj ľudia z okolia, v obci jej ponúkli i byt

Do neďalekej obce sa snažili prilákať lekára už roky. Novej všeobecnej lekárke pre dospelých, ktorá by tu mala začať ordinovať od jesene, ponúkli i bývanie.

Ilustračný obrázok k článku Nová lekárka bude mať zrejme plnú čakáreň: Chcú k nej chodiť aj ľudia z okolia, v obci jej ponúkli i byt
Zdroj: TASR

Obec Hronský Beňadik zháňala lekára dlho, v zálohe preňho mala i jeden byt, ktorý mal byť pre lekára bonusom. Písali sme TU. Po šiestich rokoch by v dedine opäť fungovať ambulancia všeobecného lekára pre dospelých.

Poslanci obecného zastupiteľstva už schválili prenájom nebytových priestorov, v ktorých by mala vzniknúť. Podľa starostu Ľubomíra Krovinu by tu mala všeobecná lekárka začať ordinovať približne od začiatku septembra, v súčasnosti si podľa starostu vybavuje všetky potrebné povolenia.

Okrem ordinácie by mala vo vynovených priestoroch vzniknúť aj lekáreň. Starostu tak teší, že najmä starší obyvatelia nebudú musieť po lekársky predpis a lieky, ktoré bežne potrebujú, dochádzať. ,,Okrem toho sa nám ozývajú aj ľudia z Tekovských Nemiec, Psiarov, Kozároviec či Orovnice," dodal s tým, že nová lekárka by tak o klientelu nemala mať núdzu.

Ambulancia sa nachádza v polyfunkčnej budove, kde pred časom vznikli aj byty. Jeden z nich obec držala voľný a chcela ho prípadnému záujemcovi o zriadenie ambulancie ponúknuť ako bonus. ,,Ponúkli sme ho, ale nemala oň záujem, takže sme ho prenajali ďalej," dodal v tejto súvislosti starosta.

O znovuzriadenie ambulancie obvodného lekára sa v obci usilovali niekoľko rokov. Kedysi bolo v dedine zdravotné stredisko s viacerými ambulanciami. Pred šiestimi rokmi však z Hronského Beňadika odišla posledná lekárka a odvtedy museli obyvatelia cestovať za zdravotnou starostlivosťou do okolitých miest.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM