Barbara Dallosová Tlačové správy

Nová evitovka z pera Žiarčanky Kiky (31): Žiadne sladké riadky, skutočný príbeh! Vyhrajte ju a presvedčte sa

Už prvý pohľad na obálku novej knihy od Kristíny Falťanovej prezrádza, že toto čítaníčko je niečo celom iné, než všetky jej doterajšie. Ako v každej evitovke, ani tu nechýba chlap, tentoraz ale... Veď pozrite!

Ilustračný obrázok k článku Nová evitovka z pera Žiarčanky Kiky (31): Žiadne sladké riadky, skutočný príbeh! Vyhrajte ju a presvedčte sa
Zdroj: Dnes24.sk

Žiarska spisovateľka Kristína Falťanová má na konte už niekoľko knižných titulov. Pri pohľade na obálku toho najnovšieho ale okamžite udrie do očí, že okrem jej mena na nej svieti ešte jedno. Kniha s názvom Kým nás dieťa nerozdelí je totiž spoluautorským dielom Kristíny a jej kamaráta Mareka Mittaša.

Pohľad do chlapskej duše. Nefalšovaný!

Obaja autori pracujú ako novinári, nápad pustiť sa spolu do knihy prišiel podľa Kikiných slov znenazdajky. Spisovateľka v novom titule sľubuje skutočne autentický pohľad do mužskej duše.

,,Marek si vo svojich textoch nedáva servítku pred ústa. Veci pomenúva jasne a nehanbí sa napísať pravdu natvrdo. Neprifarbuje a neprikrášľuje. Nechcela som „sparing-partnera“, ktorý by písal sladučké písmená. Chcela som takého, ktorý napíše ako to naozaj je. Skutočné pocity, myšlienky a mužské túžby,“ hádže čitateľom návnadu Kristína.

Skutočný príbeh

Príbeh páru, ktorého harmonický vzťah začne rozleptávať niečo, čo by malo spôsobovať presný opak. Snaha o bábätko. Krásne životné rozhodnutie spôsobí v dovtedy idylickom spolužití Elišky a Dalibora hotovú katastrofu. Vďaka skvelej autorskej spolupráci kniha ukazuje príbeh z pohľadu muža i ženy. Elišky a Daliborov pritom okolo seba možno stretávame denne… Príbeh je totiž skutočný.

,,Príbeh stal mojej veľmi dobrej priateľke. Dala mi súhlas na jeho napísanie. Prerozprávala mi detaily, no napriek tomu, že aj sám o sebe je tento námet silný, chcela som ho ešte oživiť práve mužsko-ženským pohľadom. A tuším to vypálilo ozaj fantasticky,“ vysvetľuje Kristína s tým, že niektoré pasáže si dokonca vyžiadali štúdium odborných článkov či konzultácie s gynekológom.

Ako hovorí Kika, nešlo o nápad zo šuflíka. Autorka jednoducho pocítila potrebu spracovať momentálne veľmi aktuálnu tému, teda neschopnosť mnohých párov prirodzene počať dieťa.

Vzťahy vedia byť poriadne drsné

Nad knižným duetom, ktorý vznikol za 30 týždňov, obaja autori neskrývajú spokojnosť. Na otázku, či si pri ňom aj poplačeme, reaguje Kika s úsmevom: ,,Veru poplačete, ale aj sa poriadne zasmejete, lebo nahliadnuť do mužskej duše, to veru nie je len tak. A tiež budete dojatí, zamilovaní, vzrušení a hlavne dúfam, že po dočítaní posledných riadkov spokojní.“

,,V tejto knihe sme dokázali, že vzťahy vedia byť poriadne drsné. Opäť pôjde o hraničné situácie, psychológiu a vnútro na pranieri. Podarilo sa nám stvoriť knihu, ktorá ponúka autentický, niekedy kruto drsný, ale hlavne nahý pohľad do hláv žien aj mužov… Mŕtvi tentoraz nebudú žiadni, ale krv sa nájde,“ dopĺňa svoju spisovateľskú kolegyňu Marek.

Získajte knihu s venovaním za jedinú odpoveď

Zahryznite sa do čítania čerstvej evitovky a získajte ju i s venovaním. Stačí jediná odpoveď a titul Kým nás dieťa nerozdelí pribudne do knižnice dvoch z vás ako darček.

Súťažná otázka: Ako sa volajú dvaja hlavní hrdinovia knihy Kým nás dieťa nerozdelí?

Odpovede posielajte na e-mailovú adresu ziar@global24.sk do pondelka (19.10.) do 10:00 hod. Aby sme mohli výhercov čo najrýchlejšie kontaktovať, uveďte prosím i celé meno a tiež telefónne číslo.

Spolupráca Kiky a Mareka priniesla na pulty skvelý titul
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM