Barbara Dallosová Rôzne Správy

Nečakaná návšteva na Šášove: Takéto stroje tam neparkujú každý deň, FOTO

Ruiny stredovekého hradu a nablýskané stroje z minulého storočia. Prinášame vám zabéry nečakaného a milého stretnutia.

Ilustračný obrázok k článku Nečakaná návšteva na Šášove: Takéto stroje tam neparkujú každý deň, FOTO
9
Galéria
Foto: František Kovár

Hrad Šášov, týčiaci sa nad Žiarom nad Hronom, je pamiatkou na časy dávno minulé. A tou sú aj stroje, ktoré pred ním zaparkovali v stredu (10.7.).

Pod ruinami hradu to na chvíľu vyzeralo ako na menšom zraze veteránov. Všetko pritom zariadila náhoda. Českí milovníci starých áut len prechádzali okolo, krásy šášovských ruín ich ale primäli urobiť si zastávku.

,,Bola to česká rodina. Spomínali, že šli z nejakého zrazu spod Tatier, odtiaľ prechádzali Slovenskom. Boli ubytovaní niekde pri Prievidzi a tu od nás mali namierené do Kremnice. Boli sa pozrieť dolu v pamätnej izbe, vyšli ale aj hore na hrad," hovorí o nečakanej návšteve predseda Združenia na záchranu hradu Šášov Rastislav Uhrovič.

Zrúcanina nad mestom sa teší obľube návštevníkov predovšetkým teraz, v letných mesiacoch. Vrcholom leta tu bývajú Šášovské hradné hry, ktoré organizátori tento rok avizujú na sobotu 21. júla. Hrad pritom pod rukami združenia už roky prechádza obnovou. Aj v týchto týždňoch ho lemujú kovové podpery a prebiehajú záchranné práce.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM